Tabu
Image default
lifestyle

Guy Bourdin, retrospectivă pariziană

Dacă ajungi la Paris între 18 septembrie și 29 octombrie, ai o expoziție de neratat la Bon Marché: Guy Bourdin, Ses Films, o serie de fotografii realizate de controversatul fotograf. Imagini și scurt metraje realizate între anii ’60 și ’80, cu personajele și locurile cele mai importante din viața sa, toate în premieră. Născut la Paris (în 2 decembrie 1928), Guy Bourdin a fost contemporan, rival și prieten cu Helmut Newton.

Fotografiile sale au fost influențate de Man Ray, Magritte, Balthus și Luis Bunuel și a făcut parte din prima generație de fotografi de modă. A colaborat cu Vogue, Harper’s Bazaar și a realizat fotografii pentru campanile Chanel, Issey Miyake, Ungaro sau Versace.

 A fost primul fotograf care a creat, prin imaginile sale, ,,povești narative’’ suprarealiste, exotice, șocante, provocatoare și încărcate de sexualitate. Era recunoscut pentru agresivitatea sa în munca cu modelele, dar a fost ,,iertat’’ ușor, datorită vieții sale complicate (abandonat de mamă în copilărie, sinuciderea soției sale, urmată de alte două foste iubite care s-au sinucis).

Un fotograf ,,noir’’ care a iubit culorile stridente, și care a cerut ca toate fotografiile să fie distruse după moartea sa – în 1991 – (ceea ce nu s-a întâmplat) și care a refuzat Grand Prix National de la Photographie.

ARTICOLE SIMILARE

Dave Grohl de la Foo Fighters salvat de bodyguarzi

realitatea

O actrita din Romania, de nerecunoscut dupa ce a stat in America mai multi ani!

Historia de un Amour

TOP 10 cele mai ciudate cupluri din lume

realitatea

Cătălin Măruță a păţit-o din nou. Reacţia vedetei Pro TV

Cotele agentiilor de pariuri – OSCAR 2013: castiga “Argo”?!?

Scrie un comentariu