Tabu
Image default
CULTURE Slider

Hackerii au furat arhiva Radiohead din anii 90 și au cerut 150 de mii de dolari răscumpărare

Trupa Radiohead a lansat 18 ore de material nemaivăzut de public și care a fost furat recent de un hacker necunoscut care cerea la schimb 150 de mii de dolari.

Grupul a anunțat pe platformele sale de social media că arhiva – care cuprinde în majoritate muzică și clipuri neterminate de la mijlocul anilor ’90 – a fost furată săptămâna trecută și s-a cerut o răscumpărare pentru ca aceasta să nu ajungă la public. Ca răspuns, trupa a hotărât nu doar să ignore cererea de răscumpărare, ci să posteze întregul conținut furat pe Bandcamp, ajutând astfel mișcarea Extinction Rebbelion care luptă împotriva schimbărilor climatice.

“Doar pentru următoarele 18 zile, pentru £ 18, puteți afla dacă ar fi trebuit să plătim răscumpărarea de 150 de mii de dolari”, a declarat grupul într-un post de pe Facebook, distribuit apoi pe Twitter de către chitaristul Jonny Greenwood.

“Conținutul nu a fost niciodată destinat consumului public este interesant doar din punct de vedere tangențial și foarte, foarte lung”, a continuat postarea, referindu-se la dimensiunea de descărcare a fișierului. “Nu este o descărcare potrivită pentru telefon, dar oricum plouă mult zilele astea, nu-i așa?”

Extinction Rebellion care a apărut recent peste tot în presa internațională pentru demonstrațiile sale publice care au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare pentru dezastrul provocat de schimbările climatice ale lumii, a postat mulțumiri trupei.

Yorke a menționat Extinction Rebellion într-un interviu de luna trecută când a fost întrebat despre motivele sale cele mai importante pentru care folosește rețelele sociale. La vremea respectivă, protestele mișcării Extinction Rebellion erau în plină desfășurare iar el îi promova peste tot. De asemenea, în 2015, Yorke a declarat revistei franceze Télérama că temerile legate de schimbările climatice l-au ținut treaz noaptea. “Când s-a născut în 2004 al doilea copil, am fost obsedat de el la modul nesănătos”, a declarat el – “Dar când am început să mă implic în a face ceva acest lucru m-a ajutat foarte mult, însă în continuare am impresia că nu fac nici pe departe destul de multe”.

ARTICOLE SIMILARE

Recenzia Loudest Voice – portretul tăticului FOX și al trumpismului internațional

Dora Constantinovici

10 sfaturi practice pentru îmbunătățirea concentrării

Andreea Damian

Dana Rogoz pleacă din România cu fiica sa: „Realizez că nu va fi ușor”

Andreea Damian

Antonia a pozat sexy cum nu a făcut-o niciodată

Tabu Tabu

Mewing | Metoda de remodelare a fizionomiei care te scapă de bărbia dublă

Andreea Damian

Ştiaţi care sunt cele mai proaste filme din toate timpurile?

realitatea

Scrie un comentariu