Home > Agenda > Hackerii au furat arhiva Radiohead din anii 90 și au cerut 150 de mii de dolari răscumpărare

Hackerii au furat arhiva Radiohead din anii 90 și au cerut 150 de mii de dolari răscumpărare

Trupa Radiohead a lansat 18 ore de material nemaivăzut de public și care a fost furat recent de un hacker necunoscut care cerea la schimb 150 de mii de dolari.

Grupul a anunțat pe platformele sale de social media că arhiva – care cuprinde în majoritate muzică și clipuri neterminate de la mijlocul anilor ’90 – a fost furată săptămâna trecută și s-a cerut o răscumpărare pentru ca aceasta să nu ajungă la public. Ca răspuns, trupa a hotărât nu doar să ignore cererea de răscumpărare, ci să posteze întregul conținut furat pe Bandcamp, ajutând astfel mișcarea Extinction Rebbelion care luptă împotriva schimbărilor climatice.

“Doar pentru următoarele 18 zile, pentru £ 18, puteți afla dacă ar fi trebuit să plătim răscumpărarea de 150 de mii de dolari”, a declarat grupul într-un post de pe Facebook, distribuit apoi pe Twitter de către chitaristul Jonny Greenwood.

“Conținutul nu a fost niciodată destinat consumului public este interesant doar din punct de vedere tangențial și foarte, foarte lung”, a continuat postarea, referindu-se la dimensiunea de descărcare a fișierului. “Nu este o descărcare potrivită pentru telefon, dar oricum plouă mult zilele astea, nu-i așa?”

Extinction Rebellion care a apărut recent peste tot în presa internațională pentru demonstrațiile sale publice care au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare pentru dezastrul provocat de schimbările climatice ale lumii, a postat mulțumiri trupei.

Yorke a menționat Extinction Rebellion într-un interviu de luna trecută când a fost întrebat despre motivele sale cele mai importante pentru care folosește rețelele sociale. La vremea respectivă, protestele mișcării Extinction Rebellion erau în plină desfășurare iar el îi promova peste tot. De asemenea, în 2015, Yorke a declarat revistei franceze Télérama că temerile legate de schimbările climatice l-au ținut treaz noaptea. “Când s-a născut în 2004 al doilea copil, am fost obsedat de el la modul nesănătos”, a declarat el – “Dar când am început să mă implic în a face ceva acest lucru m-a ajutat foarte mult, însă în continuare am impresia că nu fac nici pe departe destul de multe”.

Articole asemanatoare
Arhiva trupei Radiohead e publică și este foarte utilă fanilor și nu numai
Italia devine prima țară cu educație obligatorie despre schimbările climatice
Berzele nu mai migrează, urșii nu vor hiberna, efectele încălzirii globale în România
Impactul schimbărilor climatice „se accelerează” chiar în timp ce liderii se adună pentru discuții

Comenteaza acest articol

Hackerii au furat arhiva Radiohead din anii 90 și au cerut 150 de mii de dolari răscumpărare

by realitatea   1 min
0