Tabu
Image default
lifestyle

Hai pe Muntele Dragostei! Tulnicărese și Mozart pe Muntele Găina – Muntele Dragostei, pe 19 si 20 iulie

 

Chemarea la Târgul de fete de pe Muntele Găina a fost creată de Mircea Florian, (“Florian de Transilvania”), compozitor și muzician de renume recunoscut pe plan internațional.
“Mircea Florian a creat o compoziție în care tema muzicală a țarinii de la Găina se amestecă cu muzica lui Mozart. Cu Mircea Florian am gândit și proiectul de artă contemporană MOTZ –Art, prin care vrem ca arta moților să comunice și să dialogheze și mai viu cu arta lumii. De la MOTZ – Art, am ajuns la Mozart. Å¢arina de la Găina, în această combinație uluitoare cu muzica unică a lui Mozart, este un semn că arta moților este universală și genială“, spune Oana Sav, directorul de comunicare al Uniunii Muntii Apuseni.
Referitor la chemarea pe Muntele Găina – Muntele Dragostei, Mircea Florian spune ca „adevăratii speologi în ale muzicii vor găsi ceea ce trebuie acolo, concertul pentru clarinet KV 622, de pildă”.

Chemarea la Târgul de fete realizată de artistul Mircea Florian și chemarea de tulnic, interpretată de faimoasa tulnicăreasă Maria Ana Gligor, vor putea fi încărcate pe telefonul mobil de cei care urcă la sfîrșitul acestei săptămâni pe muntele Găina, dar și de pe adresa de Internet www.cjalba.com , www.turismalba.ro și www.motii.ro. Mircea Florian este un compozitor și muzician de renume și artist multimedia recunoscut pe plan internațional. Artistul a creat identitatea sonoră pentru numeroase evenimente culturale și artistice și emisiuni de televiziune. Uniunea Munții Apuseni este singura organizație nonguvernamentală care derulează, încă din 1990, programe pentru salvarea patrimoniului cultural și turistic al Munților Apuseni. Între realizările Uniunii se numără înființarea grupului de tulnicărese Apuseni, producția, lansarea și promovarea de CD-uri cu muzică tradițională moțească, campania pentru drumul lui Avram Iancu și restaurarea bisericii de la Vidra de Jos.

ARTICOLE SIMILARE

Twilight i-a eclipsat pe toți la Zmeura de Aur – VEZI LISTA NOMINALIZĂRILOR

realitatea

MASTERCHEF – marea finală: Aida Parascan A CÂȘTIGAT al doilea sezon MasterChef

3OH!3 feat. Katy Perry – Starstrukk

realitatea

Ghici cine…

realitatea

Ghici cine se plimbă în bikini

realitatea

Courtney Love apela la prostituate pentru a găsi droguri

realitatea

Scrie un comentariu