Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Halah Al Hamrani, prima boxeră din Arabia Saudită se bate pentru drepturile femeilor în islam

Odată cu valul de schimbări și reforme din Arabia Saudită, tot mai multe femeie apar în lumina reflectoarelor și își împărtășesc poveștile de succes, care devin surse de inspirație pentru celelalte femeie islamice. Halah Al Hamrani se numără printre ele. Este prima și singura femeie din Arabia Saudită care practică boxul.

Sportiva de 41 de ani este și antrenor și a deschis recent o sală de antrenamente în orașul saudit Djedda și se numește generic Fight Like a Girl (trad. lb engleză Luptă ca o fată). Halah Al Hamrani este boxeră certificată de Academia Națională de Medicină Sportivă (NASM) din Statele Unite și în ultimii 15 ani a instruit femei din Arabia Saudită.

Potrivit Arab News, Halah Al Hamrani s-a mutat la San Diego după terminarea liceului Djedda, după ce a făcut o specializare în domeniul mediului. În Statele Unite, ea și-a dezvoltat abilitățile de luptătoare. A ales boxul.

„Am făcut deja arte marțiale de la vârsta de 12 ani, începând cu karate, apoi trecând la diferite arte marțiale. Am o centură neagră în jujitsu (…) Când m-am mutat în SUA, am vrut să învăț cum se fac loviturile potrivite, ceva ce nu se întâmplă în artele marțiale. M-am antrenat mult timp în box și kickboxing, începând cu Muay Thai. Este singura formă de kickboxing care implică genunchii și coatele”, spune mândră Halah.

Al Hamrani conduce o afacere de succes în Arabia Saudită și este mama unui băiat de 8 ani. Și așa cum se întâmplă pe ring, sportiva jonglează între viața profesională și cea de familie cu o ușurință surprinzătoare. De-a lungul carierei sale, ea a cerut mereu femeilor saudite să lupte pentru a-și atinge obiectivele și pentru a-și împinge limitele, crezând că femeile pot căpăta încredere în ele prin sport.

Halal Al Hamrani a explicat că femeile pe care le pregătește au fost adevăratele ei inspirații, spunând: „Mereu mă inspiră oamenii din jurul meu. Antrenez fete de 14 ani, dar și doamne de 60 de ani”.

„Sunt constant surprinsă de atenția pe care mi-o acordă femeile. Primesc nenumărate e-mail-uri de la femei care doresc să învețe cum să se regăsească prin box. Acest sport este cea mai mare atracție a lor. Este nou și interesant și o fac ca o formă de antrenament. Mi se pare incredibil câte femei sunt încântați de acest sport”, a continuat ea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Reteta de toamna – Pumpkin Spice Latte

realitatea

Nepal oferă bani femeilor care refuză să se izoleze pe perioada menstruației

Andreea Damian

Sari peste micul dejun? Nu-i o tragedie, acest obicei te-ar putea ajuta să slăbești

Andreea Damian

7 mituri despre curățarea feței, demontate de dermatologi

Andreea Damian

BĂTAIE la NUNTA lui Călin Popescu Tăriceanu!

3 cadouri ideale de Crăciun pentru iubitul tău

2 comentarii

Scrie un comentariu