Home > beauty > Halloween-ul se apropie, tu te-ai accesorizat adecvat?

Halloween-ul se apropie, tu te-ai accesorizat adecvat?

Halloween-ul, o sarbatoare din ce in ce mai atractiva pentru romani, te pune in dificultate in alegerea costumatiei potrivite, dar si a accesoriilor asortate tinutei. Lentilele de contact pot fi parte din aceste accesorii, dar ele reprezinta mai mult decat atat.  Trebuie sa stiti ca utilizarea lentilelor de contact pentru Halloween nu va avea repercursiuni asupra sanatatii oculare, daca veti respecta regulile de baza:

  •  Igiena in momentul aplicarii lentilelor
  •  Utilizarea corecta a solutiei de intretinere
  •  Folosirea lacrimilor artificiale
  •  Respectarea timpului de purtare

Lentilele de contact (fie ele cosmetice simple si/sau cu dioptrii) sunt dispozitive medicale cu rol de a nuanta culoarea ochilor si/sau de a le schimba puterea refractiva. Achizitionarea lor trebuie sa fie facuta de pe site-uri sau din magazine de optica medicala, autorizate in vanzarea acestor produse.

Trebuie sa stiti ca, exceptand un singur model, toate lentilele de contact colorate au un regim de purtare de cateva ore pe zi (maxim 10-12 ore). In mod exceptional, Air Optix Colors, prima lentila de contact colorata din Romania din silicon-hidrogel, un material revolutionar care permite ochiului sa “respire” cu lentila aplicata chiar si 18-20 de ore, ca si cand ar fi liber. Aceasta lentila se foloseste o luna de la desigilarea din ambalajul original.

Lentilele de contact colorate traditionale pot fi utilizate pe parcursul a 30 de purtari efectuate in maxim 3 luni de la desigilare sau dupa indicatiile producatorului.  Deoarece se poarta ocazional, solutia in care se pastreaza lentilele va fi inlocuita zilnic cu solutie proaspata, chiar daca acestea nu se folosesc.

Recomandarea mea este sa cititi cu atentie regimul de purtare mentionat pe fiecare ambalaj si sa nu depasiti termenul de utilizare de la desigilare.

Indiferent de tipul de lentila selectat, trebuie sa respectati regulile de igiena. In general, cu cat o lentila se poarta mai putin de la desigilare, cu atat este mai sanatoasa pentru ochi. Exista materiale care permit dormitul cu lentila pe ochi, dar recomand sa nu faceti acest lucru decat in caz de extrema urgenta. Este cunoscut faptul ca dormitul cu lentilele pe suprafata ochilor creste foarte mult riscul de infectii oculare.

Solutia de intretinere trebuie sa fie compatibila cu tipul de lentila si cu suprafata ochilor dvs. Specialistul va va recomanda cea mai buna varianta pentru situatia in care va aflati.

Foarte indicate sunt lacrimile artificiale de aplicat peste lentilele de contact, de-a lungul perioadei de purtare, de 3-4 ori pe zi, mai ales in medii mai putin prietenoase cu ochii: fum de tigara, praf, vant, aer conditionat, caldura uscata, ecrane luminoase etc. Recomand Systane pentru compatibilitatea extinsa cu lentilele de contact.

Inchei prin a va dori petrecere frumoasa si sa nu uitati sa aveti grija de ochii dvs!

Dr Roxana Cozubas

Articole asemanatoare
lentile de contact
Să înlocuiești lentilele de contact cu ochelari te-ar putea salva de coronavirus. Explicațiile specialiștilor
Heidi Klum
Heidi Klum e „regina Halloween-ului“ şi în 2019. A purtat cel mai înspăimântător costum
Halloweenul pentru hateri: păcălește copiii cu varză de Bruxelles învelită în ciocolată
Copiii Brexitului se costumează să semene cu Boris Johnson de Halloween

Comenteaza acest articol

Halloween-ul se apropie, tu te-ai accesorizat adecvat?

by realitatea   1 min
0