Tabu
Image default
CULTURE Slider

Happy Cinema București ⎪ Documentarul „Impresioniști secreți”

În perioada 19 — 21 februarie 2021, la Happy Cinema din București sunteți invitați să luați parte la o experiență cinematografică inedită, care vă va introduce în universul fascinant al impresionismului. 

Documentarul Impresioniști secreți va fi proiectat la Happy Cinema din București între 19 și 21 februarie. Cinefilii și amatorii de artă sunt încurajați să exploreze lumea artiștilor care au revoluționat arta modernă. 

Cum vedeau impresioniștii lumea? Cum au evoluat lucrările lor de la a fi respinse de către critici și public la a fi unele dintre cele mai îndrăgite și apreciate opere de artă în doar câțiva ani?

Cei doi curatori ai expoziției, Claire Durand-Ruel (stră-stră-strănepoata lui Paul Durand-Ruel, cel mai important dealer de artă impresionistă) și Marianne Mathieu, îi vor însoți pe spectatori pe un drum întortocheat și extrem de captivant.

Impresioniști secreți este o experiență cinematografică care urmărește revoluția artistică provocată de mișcarea impresionistă prin analiza a 50 de tablouri realizate de figurile emblematice ale curentului de la finele secolului al XIX-lea: Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley și Berthe Morisot. În prezent, creațiile lor sunt expuse la Palatul Bonaparte din Roma. 

ARTICOLE SIMILARE

Victoria Beckham a lansat primul produs pentru îngrijirea pielii

Andreea Damian

În Țara Galilor au apărut toaletele anti-sex

Andreea Damian

Vedete nascute pe 16 septembrie!

realitatea

Dragostea dureaza cat timp stii sa o intretii!

realitatea

Calendar

realitatea

Meghan Markle, tribut pentru prințesa Diana. Cât au costat hainele şi accesoriile de la interviul cu Oprah

Andreea Damian

Scrie un comentariu