Tabu
Image default
CULTURE Slider

Happy Cinema București ⎪ Documentarul „Impresioniști secreți”

În perioada 19 — 21 februarie 2021, la Happy Cinema din București sunteți invitați să luați parte la o experiență cinematografică inedită, care vă va introduce în universul fascinant al impresionismului. 

Documentarul Impresioniști secreți va fi proiectat la Happy Cinema din București între 19 și 21 februarie. Cinefilii și amatorii de artă sunt încurajați să exploreze lumea artiștilor care au revoluționat arta modernă. 

Cum vedeau impresioniștii lumea? Cum au evoluat lucrările lor de la a fi respinse de către critici și public la a fi unele dintre cele mai îndrăgite și apreciate opere de artă în doar câțiva ani?

Cei doi curatori ai expoziției, Claire Durand-Ruel (stră-stră-strănepoata lui Paul Durand-Ruel, cel mai important dealer de artă impresionistă) și Marianne Mathieu, îi vor însoți pe spectatori pe un drum întortocheat și extrem de captivant.

Impresioniști secreți este o experiență cinematografică care urmărește revoluția artistică provocată de mișcarea impresionistă prin analiza a 50 de tablouri realizate de figurile emblematice ale curentului de la finele secolului al XIX-lea: Manet, Caillebotte, Renoir, Monet, Cézanne, Signac, Sisley și Berthe Morisot. În prezent, creațiile lor sunt expuse la Palatul Bonaparte din Roma. 

ARTICOLE SIMILARE

Bond 25: explozie cu urmări dramatice pe platourile de filmare

Andreea Damian

Panică la Casa Regală! Avionul în care se aflau Prințul Harry și Meghan Markle a fost lovit de fulger

Andreea Damian

Cum sa termini o relatie fara ca vecinii sa cheme Politia

realitatea

Celebritati nascute pe 16 iulie!

realitatea

Tom Hanks și Rita Wilson, diagnosticați cu noul coronavirus

Andreea Damian

Serena Williams, anunțul despre o nouă sarcină

Andreea Damian

Scrie un comentariu