Tabu
LIFESTYLEShopSlider

Hârtia igienică devine tot mai puțin sustenabilă, avertizează cercetătorii

Hârtia igienică – singurul produs pe care majoritatea dintre noi o folosește o singură dată și apoi o aruncă – devine din ce în ce mai puțin sustenabilă, potrivit cercetărilor. Mărcile de hârtie igienică folosesc tot mai puțină hârtie reciclată, ceea ce înseamnă că mai mulți copaci sunt tăiați inutil.

O analiză a revistei Ethical Consumer a constatat că marcile importante folosesc mai puțină hârtie reciclată decât în 2011, astfel că folosirea pe scară largă a hârtiei obținută din materie primă procesată contribuie la despăduriri inutile.

Industria producătoare de hârtie igienică are un impact major asupra omului și a mediului. Oamenii folosesc, în medie, 20.000 de bucăți de hârtie igienică pe an, ceea ce înseamnă că pe parcursul vieții o persoană folosește hârtie provenită de la 384 de copaci. De asemenea, în fiecare zi, omenirea consumă 27.000 de copaci sub forma hârtiei igienice. De fapt, unii analiști consideră că a consuma acest produs dăunează mai mult mediului decât să conduci un autoturism.

„Nu este nevoie să tăiem pădurile pentru a face hârtie igienică, dar tocmai asta se întâmplă”, a spus Alex Crumbie, cercetător Ethical Consumer. „Cu atenția consumatorilor concentrată pe deșeurile din plastic, câteva dintre brandurile mari au încetinit și chiar și-au inversat utilizarea hârtiei reciclate în rolele de toaletă pe care le produc”. Expertul face referire la unul dintre cei mai mari furnizori de hârtie igienică din întreaga lume. Proporția de pastă de lemn reciclat, utilizată de companie a scăzut de-a lungul anilor. În 2011, aproape 30% din totalul fibrelor utilizate au fost reciclate, însă până în 2017 această cifră a scăzut la 23,5%.

Un raport Greenpeace din 2017 a avertizat că mari suprafețe din Marea Pădure de Nord a Suediei și biodiversitatea aceasteia au fost amenințate de cererea crescândă pentru lemn. Cercetătorii susțin că substanțele chimice utilizate în producția de hârtie reciclată sunt mult mai puțin toxice decât cele folosite pentru înălbirea pastei de lemn virgine. De asemenea, avertizează consumatorii să fie atenți la prezența pe etichetă a însemnului FSC. Cele mai multe role de hârtie igienică sunt marcate FSC Mix. Acest lucru înseamnă că hârtia este obținută dintr-un amestec de lemn virgin FSC, lemn reciclat și lemn virgin din „surse controlate”.

 

ARTICOLE SIMILARE

S-au stabilit botezul si nashul baiatului nascut de Antonia / Apar alte probleme!

Povestea emoționantă a câinelui adoptat de designerul Stephan Pelger

Tabu Tabu

Rihanna îl așteaptă pe Moș Crăciun în lenjerie intimă. FOTO

Andreea Damian

Primul trailer pentru Frozen 2 o transformă pe Elsa într-o supereroină

Andreea Damian

TRUP PERFECT la 57 ani! Care e secretul bunicutei?

Meghan Markle, ținute de 37.000 $ în doar o singură zi, în timpul vizitei din Irlanda

Andreea Damian

Scrie un comentariu