Tabu
Image default
lifestyle

Havasi – un pianist al recordurilor

Unul dintre cei mai talentati tineri pianisti ai momentului si totodata cel mai rapid, Havasi isi inscrie in cariera noi recorduri odata cu lansarea proiectului Symphonic Red Concert Show.

Debutul impresionantei productii muzicale in China ce a avut loc in cadrul grandiosului centru cultural Shanghai Expo a reusit sa stranga in fata televizoarelor nu mai putin de 200 de milioane de telespectatori, show-ul fiind transmis in direct pe canalul public de televiziune, Chinese National Television.

Toamna aceasta, publicul roman va avea si el sansa de a vedea, in premiera, spectacolul Symphonic Red Concert Show conceput de tanarul Havasi sub forma unei productii impresionante, una dintre cele mai ample desfasurate vreodata pe scena Salii Palatului din Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe 15 noiembrie, fiind organizat de Amphitrion.
Cel mai recent proiect al pianistului Havasi a stabilit noi recorduri de audienta in Asia, fiind unul dintre cele mai vizionate programe tv ale ultimilor ani in aceasta tara. Prima reprezentatie a spectacolului a avut loc la centrul cultural Shanghai Expo in fata a 10.000 de oameni si a fost difuzata pe canalul public de televiziune fiind urmarita de peste 200 de milioane de telespectatori, fapt ce a adus cu sine numeroase titluri de prima pagina in publicatiile chineze. Acest eveniment a demonstrat inca o data publicului ca muzica este o limba universala ce poate reuni elemente stilistice complet diferite intr-un singur concept ce reuseste sa doboare barierele culturale.

Alaturi de un cor impresionant de peste 500 de voci si una dintre cele mai prestigioase orchestre din Asia  “Orchestra Simfonica Shanghai”, tanarul pianist a impresionat atat miile de spectatori prezenti in sala  cat si milioanele de privitori de acasa. Aceasta nu este insa singura mare reusita de care se bucura maestrul pianului, proiectul sau fiind rasplatit pana in prezent cu nu mai putin de 7 discuri de platina.
Performantele tanarului Havasi, declarat “Cel mai rapid pianist al lumii” in 2009, au fost dobandite prin munca asidua si multe ore de repetitii -intre 8 si 10 ore pe zi- incepand la frageda varsta de 4 ani. La varsta de numai 21 de ani, artistul preda deja in cadrul Conservatorului din Budapesta.

Salile de curs au devenit curand neincapatoare pentru tinerii atrasi de talentul si informalitatea artistului in ceea ce priveste pianul, devenind curand un adevarat mentor pentru studenti. Treptat, Havasi si-a construit un repertoriu impresionant ca interpret de muzica clasica, castigand multiple competitii de pian, imbogatindu-si palmaresul cu nenumarate concerte in capitale europene si nu numai.

Dupa 25 de ani petrecuti pe cele mai mari scene ale lumii, experimentand diferite combinatii muzicale, Havasi a reusit sa puna laolalta un amestec inedit de sonoritati internationale, de la instrumente de percutie cu traditie in cultura japoneza, la interpreti din diverse culturi, creand un adevarat rendez-vous al muzicii clasice cu pop, world sau jazz. Toate acestea au avut ca rezultat o creatie impresionanta: Havasi – Symphonic Red Concert Show.

Amphitrion va aduce spectaculoasa productie si in Romania, in aceasta toamna pe scena Salii Palatului pe 15 noiembrie, biletele fiind disponibile in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe  www.myticket.ro, avand preturi cuprinse intre 100 si 300 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

SOC: Cel mai cinic interviu! Foto …si o mare surpriza!

Michael Bolton și Nicollette Sheridan s-au despărțit

realitatea

Irina Columbeanu, desemnata Mini Miss FTV Model

Mituri despre varice desființate de chirurgul Rafael Halpern: când este mai bine să te operezi dacă vrei să rămâi însărcinată

Oana

Pink Diva are muzică

realitatea

Volksbank all-inclusive

realitatea

1 comentariu

Havasi – un pianist al recordurilor | Elodia 4 October 2011 at 13:00

[…] Tabu […]

Răspunde

Scrie un comentariu