Home > beauty > Hawaii interzice loţiunea de plajă ca să protejeze coralii

Hawaii interzice loţiunea de plajă ca să protejeze coralii

hawaii

Aproximativ 14.000 de tone de creme de protecție solară ajung anual în oceane, potrivit The New York Times. Marți, Hawaii a devenit primul stat din SUA care a interzis loțiunea cu SPF care conține două ingrediente considerate dăunătoare recifurilor de corali.

Proiectul de lege, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2021, se concentrează în mod special pe interzicerea produselor de protecție solară cu două substanțe chimice, oxibenzona și octinoxatul, ambele cunoscute aducând daune recifelor de corali și altor vietăți marine. Proiectul de lege arată că aceste substanțe distrug rezistența coralilor și capacitatea lor de a se adapta la schimbările climatice și inhibă dezvoltarea de noi corali. Potrivit BBC, substanțele chimice sunt utilizate în peste 3.500 de produse de protecție solară.

De ce este important să protejăm coralii? Recifele de corali nu sunt doar esențiale pentru a susține viața oceanică (adică pentru a proteja speciile de pești), ci și pentru a împiedica furtunile (de fapt, ele protejează plaja de eroziuni). Dar ce loțiuni de plajă trebuie să folosim pentru a proteja recifurile de corali? Loțiunile care conțin oxid de zinc sau dioxid de titan sunt safe pentru corali.

Turiştii care suferă de alergii sau alte afecţiuni şi nu au alternativă, trebuie să prezinte la farmacie o adeverinţă de la medic. Opt milioane de turişti ajung în Hawaii anual. Ca să intre în vigoare, legea mai trebuie votată de guvernatorul statului american.

Articole asemanatoare
Palau
Prima țară care a interzis cremele de soare care dăunează coralilor
corali
Perspectivă sumbră pentru Marea Barieră de Corali
Peștele clovn
Peștele clovn ar putea să dispară din cauza poluării cu lumină artificială a recifelor
corali
Apa murdară din viituri a ajuns la Marea Barieră de Corali iar poluarea se vede din spațiu

Comenteaza acest articol

Hawaii interzice loţiunea de plajă ca să protejeze coralii

by Andreea Damian   1 min
0