Home > Agenda > HBO Max retrage filmul „Pe aripile vântului”, din cauza tensiunilor rasiale

HBO Max retrage filmul „Pe aripile vântului”, din cauza tensiunilor rasiale

Pe aripile vântului

Celebrul film „Pe aripile vântului” din 1939 a fost retras temporar din serviciul HBO Max, după mai multe critici legate de „romantizarea sclaviei”.

Povestea epică petrecută în timpul Războiului Civil, ecranizată în 1939, cu Clark Gable în rolul lui Rhett Butler și Vivien Leigh în cel al lui Scarlett O’Hara, are la bază un roman scris cu trei ani înainte de Margaret Mitchell, scrie dailymail.co.uk.

Filmul prezintă idila furtunoasă din timpul Războiului Civil și al Reconstrucției, pentru care Hattie McDaniel a câștigat primul Oscar oferit unei persoane de culoare.

Luni, John Ridley, scenaristul unui alt film de succes, „12 ani de sclavie”, a scris în Los Angeles Times despre dorința lui ca filmul să fie scos din grila HBO.

Comedia „Mica Britanie” a fost ștearsă de pe Netflix, BBC iPlayer și BritBox din cauză că unii actori albi au înfățișat, cu ajutorul machiajului, personaje de culoare.

Ca reacție a protestelor masive împotriva rasismului începute în Statele Unite și extinse în toată lumea, Netflix a șters comedia cu Matt Lucas și David Walliams de pe platforma sa, alături de un alt titlu numit „Vino și zboară cu mine”.

Potrivit  Wall Street Journal, și serialul Cops a dispărut din grila Paramount Network, ceea ce indică faptul că televiziunile își revizuiesc politicile pe fondul protestelor anti-rasiste din Statele Unite.

Articole asemanatoare
Pe aripile vântului
„Pe aripile vântului” revine la HBO Max
Netflix
Ce decizie a luat Netflix în legătură cu utilizatorii care nu îşi folosesc abonamentul
netflix
Netflix va reduce traficul în Europa timp de 30 de zile
familia regală
HBO Max a comandat o parodie animată despre familia regală britanică

Comenteaza acest articol

HBO Max retrage filmul „Pe aripile vântului”, din cauza tensiunilor rasiale

by Andreea Damian   1 min
0