Tabu
Image default
lifestyle

Helena Rubinstein și miniaturile de la muzeu

Pe lângă multe tablouri Picasso, Matisse, Monet, Sisley, Marcel Iancu, Chagall sau Victor Brauner, Muzeul de Artă din Tel Aviv găzduiește o expoziție permanentă și inedită de mobilier în miniatură. Imaginează-ți o încăpere în care se află 17 „camere” complet mobilate cu miniaturi care au aparținut celebrei regine a cosmeticelor, Helena Rubinstein.

Născută într-o familie de evrei polonezi, aceasta a emigrat împreună cu familia în , la finalul secolului XIX. După primul război mondial s-a mutat la New-York ăi a început să-și construiască un adevărat imperiu.

În cartea sa autobiografică, Rubinstein povestește cum în copilărie,  împreună cu surorile sale mergea deseori să-și viziteze bunicii la casa de la țară. Aici, grădinarul Stashek obișnuia să le confecționeze micuțelor piese de mobilier în miniatură. Åži așa a început pasiunea care a transformat-o într-o adevărată colecționară.

Connoisseurs din întreaga lume vin să-mi vadă colecția, dar cel mai mult îmi place să le-o arăt copiilor”, obișnuia să spună Helena Rubinstein.

Aceasta a donat întreaga colecție Muzeului de Artă din Tel-Aviv unde anual vin vizitatori din întreaga lume special pentru miniaturile Helenei: o cameră rococo Louis XV, din Franța, din secolul XVIII; sufrageria Reginei Anna, Anglia, începutul secolului XVIII; o bucătărie austriacă rustică din secolul XIX; sau un studio din Montmartre, de la începutul secolului XX; restul camerelor le vei descoperi singură. În magazinul muzeului găsești și un set de cărți poștale cu cele 17 camere de jucărie.

Despre programul muzeului afli mai multe detalii pe Tamuseum.com

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin nu se mai fereste! Si-a adus iubitul turc in Romania!

realitatea

3 fotografi si fotografiile lor favorite din filme

realitatea

Fata lui Michael Jackson a încercat să se SINUCIDĂ!

Arta românească prin ochi belgieni

De prin redacție: Ce voiam să ne facem când eram mici!

realitatea

CULINAR TABU: Pui cu paste de orez

realitatea

Scrie un comentariu