Tabu
Image default
CULTURE

HETEP | Conceptul egiptean de pace

Vineri, 23 aprilie, de la ora 16:00, în mediul online se va desfășura o conferință care are ca temă conceptul egiptean de pace, cunoscut sub numele de „hetep”. Evenimentul este organizat de Institutul de Studii Avansate  pentru Cultura și Civilizația Levantului. 

În seria de conferințe Rolul diplomației culturale în corespondența scrisă. Virtutea păcii în scrisorile oficiale și informale din Levant din Antichitate până în prezent, vineri 23 aprilie 2021, de la ora 16.00, va avea loc prelegerea Conceptul egiptean de pace (hetep): generalități și particularizări în tratatele diplomatice internaționale dintre egipteni și hittiți: surse, terminologie, discurs, comportament politic, propagandă și politică externă, susținută de prof. univ. dr. Renata Tatomir de la Universitatea Hyperion din București.

Conferința face parte din modulul Diplomația culturală – abordări istorice, actuale și perspective și are drept obiectiv reevaluarea importanței păcii în lumea modernă printr-o serie de studii de caz atât istorice, cât și moderne.

Prelegerile sunt susținute de specialiști internaționali, abordând teme din domenii interdisciplinare: istorie, științe politice, literatură, filosofie, studii religioase și istoria artelor. 

În cadrul prelegilor, se pun în discuție importante texte științifice, o atenție deosebită fiind acordată evoluției conceptelor de mediere și pace din preistorie până în modernitate. Detalii de acces la adresa de e-mail: [email protected]

ARTICOLE SIMILARE

(Auto)ficțiuni ⎢ Muzeul Țăranului Român

Ciocîrlan

Celebritati nascute pe 15 mai!

realitatea

Schimbări majore în juriul Vocea României. Doi antrenori vor ocupa același scaun

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sportul salveaza vieti – eveniment caritabil Colectiv

realitatea

Varsta inocentei, Edith Wharton

realitatea

Scrie un comentariu