Home > Agenda > Hillary Clinton spune că Facebook „trebuie să plătească” pentru reclamele false

Hillary Clinton spune că Facebook „trebuie să plătească” pentru reclamele false

Democrația este atacată și datele sunt arma folosită pentru a conduce diverse categorii în societatea noastră polarizată.

Acesta a fost mesajul pe care Hillary Clinton l-a transmis la proiecția din New York a documentarului Netflix „The Great Hack”. Fostul secretar de stat a susținut că gigantii tehnologici, cum ar fi Facebook, trebuie să verifice reclamele politice care apar pe platformele lor pentru a se asigura că alegerile rămân libere și corecte. “[Fondatorul Facebook] Mark Zuckerberg ar trebui să plătească pentru ceea ce face cu democrația noastră”, a spus Clinton. „O parte din problema noastră, cei care suntem îngroziți de acest război împotriva adevărului și de aceste știri false care ne înconjoară pretutindeni în zilele noastre, nu suntem pregătiți să luptăm cu toate astea. Este greu pentru că lupți împotriva algoritmilor, plus împotriva tuturor acestor alte mijloace foarte puternice tehnice, este foarte greu.”

Clinton, care a fost alături de producătorii filmului Jehane Noujaim și Karim Amer și jurnalista Carole Cadwallai, pe scenă, a susținut crearea „unei noi agende de legiferare și reglementare” pentru a putea supraveghea modul în care companii așa cum sunt Facebook și Google exploatează datele utilizatorilor lor.

Filmul „The Great Hack” examinează Cambridge Analytica, o firmă de consultanță politică din Marea Britanie, care a jucat un rol esențial în campania lui Donald Trump, prin utilizarea datelor colectate de pe Facebook pentru a viza votanții ușor de convins din statele cheie. O mare parte din această acțiune a implicat bombardarea lor cu anunțuri care au fost contestate apoi ulterior sau care au folosit știri false rasiste pentru a încuraja participarea la alegeri. Datele au fost culese fără acordul a aproximativ 30 de milioane de utilizatori Facebook. „The Great Hack” susține că aceleași metode au fost implementate pentru a convinge alegătorii din Marea Britanie să sprijine Brexit-ul, precum și în campaniile politice din Trinidad și Kenya.

„Nu este vorba doar despre alegerile electorale, ci despre atâtea dintre alegerile pe care trebuie să le facem în societate chiar acum”, a spus Clinton. „Utilizarea datelor noastre pentru a ne manipula, pentru a face bani de pe urma noastră, este una dintre provocările cele mai mari cu care ne confruntăm în prezent iar cei care se folosesc de datele noastre personale ar trebui să fie obligați să ne ceară permisiunea”.

 

Articole asemanatoare
Facebook
Facebook lansează serviciul de cumpărături online
delia
Delia a ajuns “vedeta” unui film porno pe internet! Solista e furioasă că i s-a furat imaginea
social media
14 celebrități care nu folosesc Social Media
Stephen King
Stephen King a renunțat la Facebook. Marea îngrijorare a autorului

Comenteaza acest articol

Hillary Clinton spune că Facebook „trebuie să plătească” pentru reclamele false

by realitatea   1 min
0