Tabu
FASHION Slider

H&M, decizie curajoasă: folosește modele neepilate, cu cicatrici sau vergeturi

h&m

Compania suedeză H&M a renunțat la modelele virtuale, desenate pe computer sau retușate cu ajutorul Photoshopului și a luat decizia curajoasă de a-și promova articolele vestimentare cu ajutorul unor femei „adevărate”. Chiar dacă fotografiile erau editate cu meticulozitate pentru a elimina toate imperfecțiunile, tot nu era bine! Dar iată că lucrurile s-au schimbat. Au apărut deja pe site-ul oficial modele cu cicatrici, vergeturi sau păr pe brațe.

Decizia H&M de a nu mai retușa fotografiile cu modelele sale, preferând imaginea lor natural a fost deja aplaudată de femei din toată lumea. Retailerul suedez de îmbrăcăminte Hennes & Mauritz (H&M) speră astfel să crească din nou profitul după ce acțiunile companiei au scăzut foarte mult la bursă.

În noua campanie care promovează costumele de baie ale noului sezon se observă că fotografiile nu au trecut prin retuşuri digitale, iar modelele sunt exact ca în realitate. Modelele alese sunt femei obişnuite, neepilate, pline de tatuaje, vergeturi cauzate de naştere sau cicatrici. Acestea îşi expun cu mândrie trăsăturile, fără să ţină cont de standardele generale ale societăţii faţă de frumuseţe.

H&M a postat zeci de fotografii neretuşate pe site-ul său. Mesajele de mulţumire au venit pe reţelele de socializare.„Nu le mai editați, ne ajută să nu ne comparăm cu standardele nerealiste ale corpului și să ne simțim normale.”

https://twitter.com/emmathewho/status/1020732803561017344

Pentru unele femei, să fie admirate în timp ce poartă doar lenjerie intimă poate fi un motiv de anxietate, mai ales că nu toate au corp de model, iar fotografiile din reviste sau din reclame nu reflectă, de cele mai multe ori, o realitate cu care femeile obişnuite se pot asocia. Pozele modelelor cu trupuri sculptate, tonifiate şi, desigur, trecute prin diverse filtre şi programe de editare le determină pe reprezentantele sexului frumos să se ruşineze cu propriile trăsături.

 

ARTICOLE SIMILARE

Cărţile antisemite vor dispărea din librăriile britanice, la noi sunt la reduceri

Dora Constantinovici

Angelina Jolie s-a răzbunat pe Brad Pitt

Andreea Damian

Eva Longoria a primit o stea pe Walk of Fame

Andreea Damian

Romanian fashion week. Ziua 1.

realitatea

Ce au in comun prostitutia si arta?

realitatea

Valentino a lansat colectia de toamna 2011

realitatea

Scrie un comentariu