Home > Lifestyle > Holocaustul, posibilă cauză a cancerului

Holocaustul, posibilă cauză a cancerului

Un studiu efectual de un grup de cercetători din Israel indică faptul că cei mai mulți israelini bolnavi de cancer au legătură directă cu Holocaustul. Studiul arată că boala este mult mai frecventă printre cei care au părăsit Europa cu destinația Israel după Holocaust.

Cele mai dese întâlnite afecțiuni sunt cele de cancer la sân sau la colon, iar cazurile de îmbolnăviri sunt mult mai rare printre cei care au plecat spre Israel înaintea sau în timpul celui de-al doilea război mondial. Studiul demonstrează cu cifre că diversele forme de cancer i-au afectat în număr mult mai mare pe cei care și-au petrecut primii ani din viață în Europa în timpul războiului.

Astfel, rata îmbolnăvirii de cancer este de 3,5 ori mai mare la și-au petrecut copilăria în Holocaust decât la copiii care apucaseră să ajungă în Israel. Întrebarea care a apărut pe buzele tuturor este dacă, într-adevăr, condițiile din lagăre sunt de vină pentru această dicrepanță.

Răspunsurile sunt mai mult evazive. Pe de o parte, specialiștii din Israel spun că nu trebuie să se grăbească cu o astfel de concluzie pentru a nu îi traumatiza și mai tare pe Israelienii trecuți prin Holocaust. Pe de altă parte, americanii spun că stresul și traumele psihice ar putea avea o astfel de urmare, dar că o vină și mai mare ar putea-o avea nutriția deficitară din perioada respectivă.

Articole asemanatoare
coronavirus
Chimioterapia în vremuri de pandemie
cancer
Testul de sânge care poate detecta peste 50 de tipuri de cancer
cancer
Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin ar putea salva 62 mil. de vieți în următorii 100 de ani
fumat
Niciodată nu este prea târziu să renunți la fumat. Descoperirea uimitoare a cercetătorilor

Comenteaza acest articol

Holocaustul, posibilă cauză a cancerului

by realitatea   1 min
0