Home > Lifestyle > Stiri > Hărțuirea online face victime

Hărțuirea online face victime

Choi Jin-Sil, cunoscută în presă atât pentru performanțele sale de actriță, cât și în urma unei căsnicii turbulente cu un jucător de baseball care s-a sfârșit cu un divorț plin de scântei, a fost găsită moartă în apartamentul său pe 2 octombrie. Concluziile poliției în urma unor investigații au fost că motivul pentru care vedeta in varsta de 39 de ani și-a luat viața a fost umilința pe care a simțit-o din cauza postărilor pline de vitriol la adresa ei pe Internet.

Tragedia a scos la iveală nenumărate astfel de cazuri de sinucideri provocate de hărțuirea din cyberspace, o parte dintre ele vedete media, despre care s-au scris cuvinte pline de dispreț în legătură cu operațiile estetice la care au apelat.

“Internetul este ca un perete dintr-o toaletă publică în țara asta”, a declarat Hong Joon-pyo, un parlamentar coreean, pentru “International Herald Tribune”.

Tentativele guvernului coreean de a controla, prin lege, postările online s-au lovit de critica opoziției care privește aceste măsuri ca pe o formă de cenzură menită, de fapt, să controleze postările care se fac la adresa Guvernului și politicienilor la putere. Între timp, o echipă formată din 900 de agenți din cadrul instituției guvernamentale Cyber Terror Response Center bat blogurile în căutarea celor care postează constant astfel de comentarii defăimătoare.


Citeste integral articolul semnat de Ioana Calen pe Cotidianul.ro

Articole asemanatoare
Mamele celebre și fiicele lor care le seamănă izbitor
nicole kidman
Nicole Kidman, regulă bizară pentru un mariaj fericit
Keith Urban
Keith Urban cântă despre viața sexuală dintre el și Nicole Kidman
celebrități
Celebrități care s-au căsătorit în secret

Loading...

Comenteaza acest articol

Hărțuirea online face victime

by realitatea   1 min
0