Tabu
Image default
CULTURESlider

Humanitas Live ⎢ Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu

Astăzi, începând cu ora 19:30, atât pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas, cât și pe canalul Humanitas Youtube va fi difuzat, în regim de live streaming, un dialog între Ana Blandiana și Gabriel Liiceanu despre „Soră lume”, volum publicat recent la Humanitas și devenit bestseller la scurt timp de la apariție. 

În cadrul seriei de dialoguri și întâlniri online organizate de Editura Humanitas de la debutul pandemiei încoace, marți, 2 martie, de la ora 19:30, pasionații de poezie se vor putea întâlni cu scriitoarea Ana Blandiana. 

Evenimentul, care îl are invitat și pe Gabriel Liiceanu, este prilejul unui dialog despre cel mai recent volum al autoarei, intitulat Soră lume și publicat anul trecut la Editura Humanitas.

Întâlnirea dintre cei doi va fi difuzată live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul de Youtube Humanitas . Înregistrarea audio va fi ulterior disponibilă și pe Soundcloud.

Pe copertă: autoarea pe turnul din Pisa, anii ’70, foto de Romulus Rusan

Dacă mi-ar cere cineva să spun numele unui singur sentiment pe care mi l-a trezit lumea prin care am trecut, aș răspunde fără ezitare compasiunea, despre care cu timpul am înțeles că este o treaptă a înțelegerii și o formă de cunoaștere. Dacă aș accepta că această carte este o carte de călătorii, atunci itinerarul acestora leagă între ele punctele de sprijin ale înțelesului și nefericirii lumii prin care am trecut, în timp ce – schimbându-se – acestea au devenit repere ale schimbării mele. Într-un anume fel, această carte continuă Falsul tratat de manipulare. Așa cum aceea nu era o carte de memorii, deși era construită din fragmente de amintiri, aceasta nu este o carte de călătorii, deși capitolele ei descriu întâmplări din străinătate. Folosesc acest termen, străinătate, cu întreaga greutate pe care o avea înainte de ’89; în ultimii treizeci de ani, amestecul lumilor l-a erodat și l-a golit de conținut – nu numai prin dispariția frontierelor, ci și prin sentimentul de înstrăinare de acasă. Acest sentiment ciudat este mai apăsător azi decât în timpul dictaturii, pe care o simțeam ca pe o apăsare exterioară, nu lăuntrică, în profunzime, ca acum. În Fals tratat de manipulare am încercat să compun din fragmente de amintiri un portret al țării. Acum este vorba despre lume. 

ANA BLANDIANA

ARTICOLE SIMILARE

Cum se simte Cătălin Măruță după operație. Primele declarații are prezentatorului

Andreea Damian

Cum să îți îndrepți părul fără să îl deteriorezi

Andreea Damian

Ghici cine cântă (mascat) în SUA atât de bine încât mingile sar singure în coșul NBA

Dora Constantinovici

Motivul neașteptat pentru care prințesa Diana le oferea bani prostituatelor

Andreea Damian

Doliu în muzica românească! A murit unul dintre fondatorii trupei Compact

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Scrie un comentariu