Tabu
Image default
CULTURE Slider

Humanitas Live ⎢ „Ce încredințăm vântului” de Laura Imai Messina

Primul eveniment din luna aprilie organizat de Editura Humanitas în cadrul seriei de întâlniri online „Împreună în compania cărților”  va avea loc miercuri, 7 aprilie, începând cu ora 19:30. 

Cel mai recent roman apărut în colecția Raftul Denisei a Editurii Humanitas, colecție coordonată de Denisa Comănescu, este volumul Ce încredințăm vântului de Laura Imai Messina, tradus în limba română de Smaranda Bratu Elian. 

În cadrul seriei de evenimente culturale online Împreună în compania cărților, miercuri, 7 aprilie, de la ora 19:30, va avea loc lansarea bestsellerului internațional Ce încredințăm vântului, tradus în peste 20 de limbi și publicat recent, în română, la Editura Humanitas. 

Romanul Laurei Imai Messina este o tulburătoare pledoarie pentru viață, inspirată din povestea adevărată a unui loc extraordinar din Japonia zilelor noastre, loc de pelerinaj și consolare după devastatorul tsunami din 11 martie 2011. 

Într-o zi cineva a instalat o cabină telefonică în grădina casei sale, la poalele muntelui Kujirayama, adică Muntele Balenei, în imediata apropiere a orașului Otsuchi, unul dintre locurile cele mai grav lovite de tsunamiul din 11 martie 2011. În interiorul ei se află un telefon vechi, negru, care însă nu este conectat și care poartă glasurile în văzduh. Mii de persoane merg în pelerinaj la el în fiecare an.

— Laura Imai Messina 

La eveniment vor participa Smaranda Bratu Elian, profesor universitar, reputat italienist și traducătoarea romanului, Cristina Stanciulescu, jurnalistă și deținătoarea site-ului PeoplePerson și Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Româno–Japoneze „Angela Hondru“ din cadrul Universității Româno–Americane.  

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul de Studii Romano-Japoneze (Romanian-Japanese Studies Center).  Acesta va fi difuzat pe pagina de Facebook Humanitas Fiction și pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube. Înregistrările audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud.

ARTICOLE SIMILARE

Ce pasiune secretă are Sorana ex ASIA și în ce ținute sexy o practică

Tabu Tabu

Revederea cu cei dragi pentru prima oară după două luni de izolare. 6 lecții din carantină

Andreea Damian

A apărut și cel de-al doilea trailer pentru filmul Detectivul Pikachu, fanii sunt nerăbdători

realitatea

Ce conteaza in angajarea de juniori – specializarea studiilor sau programele de internship?

realitatea

Dan Bittman dă cărțile pe față! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu căsnicia sa

Andreea Damian

Un tramvai numit Cate Blanchett

Scrie un comentariu