Home > Slider > The Humans vor celebra Centenarul Marii Uniri pe scena Eurovision

The Humans vor celebra Centenarul Marii Uniri pe scena Eurovision

the humans

Eurovision 2018 debutează diseară, la Lisabona, cu cea de-a 63-a ediție. Prima semifinală a concursului va aduce pe scenă artişti din 19 ţări. România este reprezentată de The Humans, care va urca pe scenă joi, în cadrul celei de-a doua semifinale. Trupa va concura cu melodia „Goodbye”.

Reprezentanţii României la Eurovision vor celebra 100 de ani de la Marea Unire pe scena concursului, într-un mod „cu totul special”, a anunţat solista formaţiei, Cristina Caramarcu. „Nu vă spun mai multe acum, dar veţi afla joi, în direct, la TVR 1”, a spus Cristina. Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50%, restul fiind decizia juriului. Marea finală va avea loc pe 12 mai.

În aşteptarea celei de-a doua semifinale, reprezentanţii României, membrii trupei The Humans, s-au relaxat, alături de reprezentanţii Muntenegrului, într-o excursie la Quinta da Regaleira din Sintra.

Diseară vor urca pe scena de la Altice Arena din Lisabona, în prima semifinală a concursului: Albania, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Estonia, Islanda, Israel, Lituania, Armenia, Austria, Croaţia, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Elveţia, dintre care doar 10 vor merge mai departe, în marea finală programată sâmbătă seară.

În a doua semifinală de joi vor cânta reprezentanţii din Rusia, Australia, Danemarca, Norvegia, Republica Moldava, România, San Marino, Olanda, Ungaria, Georgia, Malta, Polonia, Letonia, Slovenia, Muntenegru, Serbia, Suedia şi Ucraina.

Deschiderea oficială a Eurovision a avut loc duminică, 6 mai Momentul serii a avut loc în faţa sectorului ocupat de jurnaliştii şi fanii din România, unde Cristina Caramarcu a fost cerută în căsătorie de iubitul ei, Rosario. „Sunt copleşită. Este un moment unic, o experienţă pe care nu o voi uita niciodată, iar surpriza pregătită de Rosario, reînnoind cererea în căsătorie chiar aici, a făcut această zi cea mai frumoasă din viaţa mea“, a mărturisit cântăreaţa, vizibil emoţionată.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

 


Comenteaza acest articol

The Humans vor celebra Centenarul Marii Uniri pe scena Eurovision

by Andreea Damian   2 min
0