Tabu
Image default
HEALTH Slider

Iată de ce femeile sunt mai predispuse la artrită

Din cauza unor factori precum stilul de viață sedentar și obiceiurile alimentare, una din cinci femei suferă de această boală. Termenul de artrită definește o afecțiune care provoacă inflamație și dureri severe la nivelul articulațiilor. Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită, fiecare cu factori de risc și simptome diferiți.

În cele mai multe cazuri, femeile suferă de artrită la articulațiile mâinilor și genunchilor. Având în vedere activitățile fizice ale femeilor și modificările hormonale pentru a se adapta la naștere, femeile sunt mai elastice și predispuse la rănire. În plus, șoldurile mai late afectează alinierea genunchiului punând presiune asupra articulațiilor, ceea ce le face predispuse la artrită.

Celălalt motiv major care provoacă artrita este obezitatea. Excesul de greutate exercită presiune asupra articulațiilor, ceea ce duce la riscul de artrită. În unele cazuri, antecedentele familiale ar putea fi, de asemenea, motivul pentru diagnosticarea cu artrită. O femeie a cărei mamă sau tată a avut sau are această boală este probabil să dezvolte dureri de articulații la o vârstă similară.

Artrita genunchiului

Suprafețele articulației genunchiului (unde oasele se ating) sunt acoperite cu cartilaj (pernă moale) care acționează ca un amortizor de șoc și, de asemenea, reduce frecarea. Cartilajul îndeplinește o funcție similară cu cauciucul de pe anvelopa mașinii, doar că este viu și oferă o frecare redusă mult mai bună. La pacienții cu artrită, acest cartilaj se subțiază sau se pierde complet. Acest lucru poate fi apreciat pe raze X ca o pierdere a spațiului dintre suprafețele osoase. Frecarea crescută în absența cartilajului generează resturi, care declanșează o reacție inflamatorie. Acest lucru provoacă durere, umflături, imobilitate și distrugere ulterioară a articulațiilor.

Cum poate fi tratată sau vindecată?

Dacă suferiți de artrită la genunchi în stadiu inițial, atunci mai bine nu o ignorați. Mâncați sănătos și faceți sport. O dietă sănătoasă care constă din antioxidanți, legume cu frunze verzi și proteine ​​poate ajuta la prevenirea durerilor de artrită. În timp ce, antrenamentul prin practicarea ciclismului, sărituri, jogging, înot și yoga vă va ține la distanță de bolile de artrită. În stadiul avansat al artritei, protecția totală a genunchiului oferă o bună ameliorare a durerii.

ARTICOLE SIMILARE

Afla cum ar fi bine sa discuti cu copilul tau despre sex

realitatea

Ralph Lauren a lansat colecţia de toamnă dedicată „Prietenilor tăi”, cu ocazia aniversării de 25 de ani

Andreea Damian

Femeia grațiată de Trump, în urma intervenției lui Kim Kardashian, a devenit model de lenjerie intimă

Andreea Damian

Tromboza: de ce vorbim despre riscurile legate de vaccin și mai puțin despre cele legate de pilula contraceptivă?

Andreea Damian

Nathalie Emmanuel – Missandei din Game of Thrones a fost copleșită de durerea fanilor

realitatea

Tratată mizerabil, Asia de Sud-Est promite să returneze munții de gunoi din vest

realitatea

Scrie un comentariu