Tabu
Image default
LIFESTYLE

Idei inedite de cadouri pe care le poți face la un botez

Cine a spus că e musai să mergi la un eveniment așa cum este un botez, pregătită doar cu deja celebrul plic cu bani? Anul acesta nu se mai poartă lipsa de inspirație când vine vorba despre cadoul pe care să i-l faci celui mic, așa că avem pentru tine câteva idei de lucruri pe care le poți cumpăra. Lasă hăinuțele și biberoanele pe seama rudelor și a prietenilor de familie ai părinților. Tu orientează-te să găsești din timp câteva dintre articolele din lista de mai jos și bucură-te împreună cu familia bebelușului de marele eveniment!

Un tort de scutece

Simpatizat și la noi în ultimii ani, tortul de scutece este deja celebru în alte părți ale lumii de ceva timp. Bineînțeles, orice moment special merită sărbătorit cu un tort pe măsură, colorat și foarte vesel. Însă cel mic nu poate gusta din prăjituri, așa că orientează-te către ceva ce i-ar folosi cu adevărat pentru cel puțin primul an din viață – scutecele. Pentru crearea lui, poți apela la serviciile unei firme care se ocupă cu aranjamente de acest gen sau te poți inspira de pe Internet și poți face unul cu propriile tale mâini. Vei avea nevoie de aproximativ 90 de scutece, carton, bandă pentru împachetat cadouri, elastic de bani, o păturică și diferite ornamente, în funcție de preferințele tale. Vei începe prin a tăia o bucată de carton în formă de cerc, care va fi baza tortului. Vei strânge păturica sub formă de cilindru, care va fi pilonul de susținere, ca să nu se năruiască construcția finală. Apoi vei începe să rulezi fiecare scutec în parte și le vei menține forma cu ajutorul elasticelor de bani. Vei crea primul etaj al tortului, care va fi și cel mai mare. Dacă vrei, poți pune din loc în loc o suzetă, un biberon, o jucărie sau orice alt articol care ar juca rol de ornament. După ce ai terminat etajul, îl vei fixa cu o bandă textilă de împachetat cadouri, de jur împrejur. Acum poți trece la următorul nivel al tortului de scutece, iar când l-ai terminat și pe acesta, poți pune în vârf o jucărie simpatică, ca să completezi minunata și originala creație.

Un jurnal al bebelușului

Ce poate fi mai frumos decât să poți oferi puiului de om, ani mai târziu, amintiri neprețuite? Desigur, tot părinților le va reveni această sarcină, pentru că vor nota în jurnalul bebelușului toate amănuntele și momentele care i-au făcut să zâmbească larg. În interiorul albumului cu amintiri aceștia vor putea lipi și poze cu micuțul, vor putea înregistra date precum greutatea la naștere, când au apărut primii dințișori sau când a rostit primele cuvinte. Iar peste ani, toate aceste detalii vor însemna enorm pentru omul devenit acum matur.

Un monitor audio

Părinții nu pot sta lângă bebeluș non stop, ceea ce e și normal, mai ales dacă cel mic are camera lui. Poate că mama îl va lăsa să doarmă și va profita de ocazie pentru a găti ceva pentru cină sau poate îl va lăsa în pătuț, în timp ce ea se odihnește pe canapeaua din sufragerie, așa că nu îl poate auzi când începe să plângă. Pentru situații cum este aceasta există soluția:  monitoarele audio. Cu ajutorul lor, părinții vor ști dacă puiul lor are nevoie de ceva, cât timp ei sunt în altă cameră. Așa că le-ar fi de un real folos pentru perioada care urmează.

Forme pentru amprente

Tot la capitolul amintiri extrem de valoroase se încadrează și acest tip de cadou pe care îl poți oferi la un botez. Este vorba de un material inofensiv pentru pielea bebelușului, care trebuie amestecat cu apă și pe care îl poți folosi pentru a lua amprenta mânuței sau a piciorușului celui mic. Suportul cu care vine accesorizat poate fi de diverse forme: magnet, ramă foto sau cutie. Orice ai alege, e un dar inspirat, care va genera  sentimente unice peste câțiva ani.

Poți face toate aceste cadouri atunci când ești invitată la un botez, pentru că prețul lor nu este foarte mare, însă valoarea lor e neprețuită. Cu toate acestea, pe lângă daruri, vei mai avea nevoie de o rochie, poate de un machiaj profesional și o vizită la salonul de cosmetică, deci cheltuiala cu acest eveniment nu va fi una prea mică. Dacă întâmpini probleme cu banii în perioada care precede fericitul eveniment, te poți orienta către un împrumut până la salariu. Astfel, nu vei considera efortul financiar ca fiind unul mare, ci te vei bucura de o petrecere pe cinste la care vei participa mai mult decât pregătită.

ARTICOLE SIMILARE

Cum calculează statul român nivelul de trai. Cu ce sumă se descurcă o familie lunar

Andreea Damian

Prezentatoarea tv care s-a maritat cu un milionar rupe, in sfarsit, tacerea. “S-a spus ca am pus mana pe un barbat bogat, ca am avut interese ascunse”

MONICA DAVIDESCU – nenorocita pe viata! Da in judecata PRO TV!

Soții Obama au demonstrat că formează un cuplu cool la concertul lui Beyonce. VIDEO viral

Andreea Damian

Cum să ai un divorț chic

realitatea

Cum să te pregătești de vacanță cu un buget recesionisto-elegant

realitatea

Scrie un comentariu