Tabu
Image default
CULTURE Slider

Identități Fragile | Primul muzeu al pandemiei din România

Primul muzeu al pandemiei din România, care găzduiește o expoziție participativă dedicată emoțiilor din pandemiei, s-a deschis pe 22 mai, la Rezidența BRD Scena9 din București.

Identități Fragile – Muzeul Pandemiei conține obiecte-poveste care au însoțit publicul în ultimul an.

Identități Fragile – Muzeul Pandemiei este un proiect cultural al Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR) și a fost conceput ca un experiment muzeal unic în țară, menit să dea o voce emoțiilor personale generate de pandemie prin intermediul obiectelor și a poveștilor lor, primite în urma colectei publice derulate în perioada 15 martie – 15 aprilie 2021.

„Identități Fragile este un pansament emoțional, un exercițiu creativ terapeutic, care pune în scenă o serie de radiografii individuale: poveștile celor care ne-au trimis obiectele. Expoziția îmbină o serie de elemente inedite, din zone creative surprinzătoare și care se îndepărtează de spațiul muzeal convențional. Deși intervenția curatorială este una minimală, iar narativul este unul ghidat de obiectele-poveste primite, putem vorbi despre o adevărată desfășurare de forțe în privința scenografiei, a atenției centrate pe experiența vizitatorului și a modurilor în care este gândită interacțiunea din spațiul de la Rezidența Scena9. Identități Fragile este o expoziție gândită în jurul conceptului de „obiect social” – adică acel artefact la care te uiți nu (doar) pentru semnificația lui artistică sau istorică, ci pentru abilitatea lui de a genera conversații”.

Andreea Lupu, curator & manager de proiect.

Creată ca o expoziție care nu oferă răspunsuri, dar care stârnește curiozitatea și face loc perspectivei personale a fiecărui vizitator, Identități Fragile prezintă obiecte devenite micro-jurnale, care exprimă noua realitate în care trăim. Sunt obiecte care au depozitat bucurii sau tristeți, care au asigurat conexiunea cu cei dragi, au declanșat amintiri sau noi hobby-uri și care, prin expunerea publică, își continuă misiunea de împărtăși public emoții și istorii personale într-un spațiu comun și de a crea o memorie a unor timpuri fragile.

Expoziția Identități Fragile – Muzeul Pandemiei poate fi vizitată în perioada 22 mai – 4 iulie 2021, la Rezidența BRD Scena 9 (Str. I.L. Caragiale 32). Intrarea este gratuită, dar pentru a putea controla fluxul de vizitatori în condițiile prevederilor legale, este necesară programarea online în prealabil, la linkul booking.appointy.com/RezidentaBRDScena9

Program de vizitare: Marți – Vineri: 16:00 – 20:00 / Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 20:00.

ARTICOLE SIMILARE

Melania Trump a rupt o tradiție de la Casa Albă, veche de 300 de ani

Andreea Damian

Despre lumea în care trăim ⎢ O conferință de Radu Paraschivescu

Ciocîrlan

Osunlade – invitatul special al burn Residency Showcase

realitatea

Fiica lui Catherine Zeta-Jones a devenit femeie și e leită mama sa

Andreea Damian

Reguli de buna purtare la timpul prezent

realitatea

Gelozia lui Johnny Depp i-a adus un nou proces lui Amber Heard?

realitatea

Scrie un comentariu