Tabu
Image default
LIFESTYLE

Igiena excesivă dăunează grav sănătății

Igiena excesivă dăunează sănătăţii. Concluzia le aparține unor oameni de ştiință de la universitatea de stat din San Diego care avertizează că pielea îşi pierde capaciatea de a se autoproteja dacă este curăţată în exces. Conform specialiştilor bacteriile care se regăsesc pe piele previn iritaţiile şi ajută la vindecarea tăieturilor şi vânătăilor.

Băile dese şi excesive ar putea fi şi o explicație pertinentă a faptului că bebeluşii sau copii au din ce în ce mai multe alergii. Sistemul imunitar al acestora ajunge să nu se mai dezvolte suficient pentru că ei nu mai sunt aproape deloc expuşi la “murdărie”, iar contactul acestora  cu insecte sau alte animale este evitat aproape în totalitate. În momentul de faţă 40% dintre britanici suferă de cel puţin o alergie, iar curăţenia excesivă este cea mai probabilă cauză.

Oamenii de ştiință consideră că o expunere moderată la microbi ar putea fi benefică pentru sănătate. Aceştia au arătat chiar că unele bacterii reduc durerea în cazul unor tăieturi sau leziuni şi grăbesc vizibil vindecarea. Acest fapt este posibil doar pe suprafaţa epidermei pentru că în ineriorul organismului uman aceste bacterii pot fi dăunătoare.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Esca, declaraţii uimitoare despre primul bărbat cu care a făcut dragoste

O descoperire interesanta: uleiul de primula

Desert de vara – Budinca din cirese

realitatea

Ne cunoastem nevoile fiziologice si psihologice?

realitatea

Portocala – tonifică, relaxează şi întârzie apariţia ridurilor

Catherine Deneuve, SENZAŢIONALĂ în LENJERIE INTIMĂ, la 70 de ani (FOTO)

Scrie un comentariu