Tabu
Hobby Slider

II – Fotografiile pe care le fac – Cristiana Apostol

Text&Foto: Cristiana Apostol

Cristiana Apostol - Fata Morgana (1)Am dormit 5 ore. Am emotii pentru ca, desi stiu exact ce am de facut, am sentimentul ca am uitat ceva. Pentru cineva ca mine, care sta la calculator 80% din timp si nu face sport, ziua de fotografiere subacvatica se va incheia cu dureri si crampe musculare. Cumva nu imi surade ideea, dar am pus in miscare niste evenimente care nu pot fi oprite.
“In trei zile, la ora asta, totul va fi mai bine” imi spun, ca de obicei, si mestec mecanic un biscuit. In curand trebuie sa plecam sa ne intalnim cu modelul.

Am observat oameni cu diverse tipuri de inot – miscari bruste, speriate, sau dimpotriva, line si armonioase. Indiferent ce vorbesti cu ei inainte de scufundare, mereu pot aparea situatii neprevazute. Am avut surpriza ca modele novice pe uscat sa se simta in elementul lor la sesiunea foto subacvatica, la fel cum am experimentat si reversul medaliei.

Am terminat de discutat despre ce o sa facem si deja ma simt obosita. Efectul binefacator al celor 5 ore de somn incepe sa se disipeze. La sfarsitul zilei ies din apa si simt greutati atarnate de maini, picioare, gat, cap. Ma pravalesc la pamant, unde stau vreme de cateva minute, timp in care ma reacomodez cu gravitatia.

In mod clar este un pariu riscant de fiecare data cand intram in apa. Pentru ca indiferent ce iti spui si incerci sa te convingi, de fiecare data intra in actiune, complet aleator si independent de ce iti doresti, unul din compusii dragoste/ura ai relatiei noastre cu apa; si in special, al relatiei noastre cu senzatia de scufundare, de presiune, de incetinire a timpului. Pare ca imbatranim  pe masura ce totul se misca mult mai incet in jurul nostru. Pare ca avem un zbor inghetat, prins in chihlimbar, iar asta este ce imi doresc sa capturez.

Ma uit la ce am fotografiat si sunt multumita. Este evident ca am deviat de la ce voiam sa vad in final, dar am in fata ochilor dovada unor trairi reale, iar asta este mult, mult mai important pentru mine.

Model: Ana-Maria Fulga – https://www.facebook.com/Sagaxuxpage

Asistent: Florian Ardelean – https://www.facebook.com/florianardelean

Fotograf: Cristiana Apostol – https://www.facebook.com/cristiana.apostol

ARTICOLE SIMILARE

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani. Cum s-a sărbătorit suverana în plină pandemie

Andreea Damian

Cât câştigă Adelina Pestriţu din postările de pe internet?

Tabu Tabu

Hugh Jackman, regulă de aur pentru o căsnicie fericită

Andreea Damian

Un model de lenjerie intimă: „Putin a ordonat asasinarea mea”

Andreea Damian

Jason Wu a deschis Săptămâna Modei de la New York cu o colecție luxuriantă

Andreea Damian

Jennifer Lopez, aproape goală în cea mai provocatoare ținută, la 49 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu