Home > Lifestyle > Imaginea de 195 de gigapixeli: cu un singur zoom vezi expresiile faciale ale pietonilor

Imaginea de 195 de gigapixeli: cu un singur zoom vezi expresiile faciale ale pietonilor

shanghai

Fotografia panoramică a Shanghai-ului a fost realizată de compania chineză Bigpixel Technology Corporation din vârful turnului Oriental Pearl Tower. Acest zgârie-nori are o înălțime de 467,9 metri și e alcătuit din 153 de etaje.

Imaginea, care arată ca un colaj de fotografii de înaltă rezoluție, are 195 de gigapixeli, ceea ce înseamnă aproape 200 de miliarde de pixeli. Bigpixel crede că imaginea realizată este de 2000 de ori mai precisă decât orice altă fotografie realizată cu o cameră obișnuită. Compania chineză specializată în realitate virtuală și fotografii cu rezoluție foarte ridicată a procesat imaginea în două luni cu ajutorul unei tehnologii speciale.

Cu doar un zoom se pot observa inclusiv plăcuţele de înmatriculare de la automobile aflate la kilometri depărtare de locul în care a fost realizată fotografia. „Superimaginea” atât de detaliată încât cei care dau zoom pot vedea și expresiile faciale ale oamenilor de pe stradă.

Imaginea de 360 de grade a fost realizată asupra unui Shanghai însorit și a treia cea mai mare fotografie din lume. Big Pixel a mai făcut, de exemplu, fotografii de înaltă rezoluție asupra orașelor Hong Kong și Macao sau a Piaței Tiananmen din Beijing.

Potrivit Guinness World Records, imaginea panoramică cu cea mai mare rezoluție din lume are 846,07 gigapixeli și a fost realizată de doi cercetători din Malaezia în august 2015. Panorama a fost realizată prin îmbinarea a peste 31.000 de fotografii.

Rezultatul celor de la Big Pixel este uluitor și poate fi văzut aici.

 

Articole asemanatoare
Aerul curat şi filtrat din interior – un lux la modă în China
MIRELA POPA, ADEMENITA CU GANDACI, SCORPIONI SI CAI DE MARE IN CHINA
Designerii chinezi, hotărâţi să cucerească lumea!

1 Response

Comenteaza acest articol

Imaginea de 195 de gigapixeli: cu un singur zoom vezi expresiile faciale ale pietonilor

by Andreea Damian   1 min
1