Tabu
HEALTHSlider

Impozitarea cărnii roșii ar putea salva multe vieți – potrivit noilor cercetări

Costul produselor din carne procesate s-ar dubla dacă s-ar ține seama de daunele pe care acestea le-au cauzat sănătății oamenilor.

Impozitarea cărnii roșii ar salva multe vieți și ar economisi bani foarte mulți folosiți pentru asistență medicală, potrivit noilor cercetări. S-a constatat că prețul cărnii prelucrate, cum ar fi slănina și cârnații, s-ar dubla dacă s-ar ține seama de daunele provocate de acestea sănătății oamenilor.

Guvernele suprataxează deja produse dăunătoare pentru a le reduce consumul, cum ar fi zahărul, alcoolul și tutunul. Odată cu evidențierea în creștere a daunelor asupra sănătății și mediului cauzate de carnea roșie, unii experți consideră că “taxa de viciu” pentru carnea de vită, miel și carnea de porc este inevitabilă pe termen lung.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că carnea roșie prelucrată este carcinogenă încă din 2015, iar carnea roșie neprelucrată, cum ar fi fripturile și cotletul, este cel mai probabil, un agent cancerigen. Cu toate acestea, oamenii din țările bogate mănâncă mai mult decât cantitatea recomandată de carne roșie, care este, oricum, legată de boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și diabet.

Noua cercetare a analizat nivelul impozitului necesar pentru a reflecta costurile de asistență medicală suportate atunci când oamenii consumă carne roșie. Aceasta a constatat că o taxă de 20% pentru carnea roșie neprelucrată și o taxă de 110% asupra produselor prelucrate mai dăunătoare din țările bogate, cu impozite mai scăzute în țările mai puțin bogate, ar reduce anual numărul de decese cu 220 000 și ar economisi sume imense de bani.

 

Prețurile mai mari ar reduce, de asemenea, consumul de carne cu două porții pe săptămână – în prezent, oamenii din țările bogate mănâncă câte o porție pe zi. Rezultatele sunt dramatice pentru carnea procesata, a declarat Marco Springmann, de la Universitatea din Oxford si care a condus noul studiu. “Baconul este într-adevăr unul dintre cele mai nesănătoase produse alimentare actuale. Nimeni nu vrea ca guvernele să le spună oamenilor ce pot și nu pot mânca”, a spus Springmann. Dar costurile de asistență medicală suportate de consumul de carne roșie sunt adesea plătite de toți contribuabilii, a spus el: “Este absolut în regulă dacă doriți să mâncați carne roșie, dar această decizie de consum personal pune într-adevăr o presiune asupra fondurilor publice. Nu este vorba de a lua ceva de la oameni, este vorba de a fi correct cu ei toți. ”

Consumul de carne dăunează și planetei. În luna mai, o analiză asupra mediului afirma că evitarea cărnii și a produselor lactate reprezintă cea mai mare modalitate de a reduce impactul asupra mediului. În octombrie, oamenii de știință au raportat că reducerile uriașe ale consumului de carne sunt esențiale pentru a evita schimbările climatice periculoase, inclusiv o scădere cu 90% a consumului de carne de vită în țările occidentale.

Taxele propuse în urma ultimei cercetări ar conduce la o reducere de 16% a cărnii prelucrate consumată în întreaga lume, potrivit estimărilor oamenilor de știință, care ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la animale cu 110 milioane de tone pe an. De asemenea, mai puțini oameni ar deveni obezi.

Catherine Happer, de la Universitatea din Glasgow care face parte din echipa de cercetare a spus: “Opinia mea este că o taxă pe carnea roșie și prelucrată este inevitabilă”.

ARTICOLE SIMILARE

Eva și David Măruță actori pentru o nouă reclamă în familie

Tabu Tabu

Trenduri de nuntă în 2019 – Cele mai apreciate stiluri de nuntă

realitatea

Miley Cyrus și Liam Hemsworth au avut o nuntă vegetariană

Andreea Damian

Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a evita răcelile și coronavirusul

Andreea Damian

The Guardian face topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca

Andreea Damian

Gucci își ia revanșa după acuzațiile de rasism. Este cea mai inteligentă mișcare a brandului de modă

Andreea Damian

Scrie un comentariu