Tabu
PEOPLESlider

„În sfârșit acasă”: pensionarea Angelei Merkel văzută de Ikea într-o reclamă plină de umor

Cu ocazia plecării Angelei Merkel din funcției de cancelar al Germaniei în această miercuri, 8 decembrie, gigantul suedez îi aduce un omagiu foarte amuzant lui „Mutti”.

O ultimă ședință a cabinetului său, o ședință finală în Bundestag: pe 8 decembrie, Angela Merkel și-a încheiat ultima zi în rol de cancelar. Cu 5.860 de zile aflată pe acest post, Angela Merkel – care a doborât cu nouă zile recordul de longevitate al lui Helmut Kohl – tocmai i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz. După cincisprezece ani în fruntea guvernului german, cea pe care germanii au poreclit-o Mutti (mamă), dorește să-și ia „o pauză” pentru a reflecta, fără să fi precizat însă care vor fi următoarele proiecte.

Printre numeroasele omagii aduse acesteia, Angela Merkel își va aminti cu siguranță de cel al grupului Ikea. Într-adevăr, gigantul suedez a profitat de eveniment, pentru a saluta, în felul său, cariera politică a Cancelarului. „Endlich zu Hause” (Ce bine e acasă!), putem citi în anunțul postat pe internet de filiala germană a producătorului de mobilă.

În imaginea care însoțește acest mesaj plin de umor, Angela Merkel este prezentată din profil, așezată pe un fotoliu de la celebrul brand suedez. Îmbrăcată într-o jachetă roșie, ea pare să privească în depărtare, printr-o fereastră. „Poți, te rog, să-mi dai ochelarii de operă, vreau să văd dacă Olaf (Scholz, noul cancelar, NDLR) este deja ocupat”: este remarcă ironică a lui Merkel în mesajul său postat pe Twitter.

ARTICOLE SIMILARE

Brooke Shields a fost protejată de hărțuirea sexuală de la Hollywood de mama ei

realitatea

Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

realitatea

Designul interior în 2021 ⎪15 tendințe esențiale

Ciocîrlan

De ce nu se îngrămădesc vedetele să prezinte gala Premiilor Oscar

Andreea Damian

Beyonce a înlocuit limonada cu martini și toți sunt convinși că va interpreta coloana sonoră pentru Bond 25

Andreea Damian

Mesajul morbid de care a avut parte soția lui Dani Oțil la împlinirea vârstei de 30 de ani

Andreea Damian

Scrie un comentariu