Tabu
Image default
PEOPLE Slider

„În sfârșit acasă”: pensionarea Angelei Merkel văzută de Ikea într-o reclamă plină de umor

Cu ocazia plecării Angelei Merkel din funcției de cancelar al Germaniei în această miercuri, 8 decembrie, gigantul suedez îi aduce un omagiu foarte amuzant lui „Mutti”.

O ultimă ședință a cabinetului său, o ședință finală în Bundestag: pe 8 decembrie, Angela Merkel și-a încheiat ultima zi în rol de cancelar. Cu 5.860 de zile aflată pe acest post, Angela Merkel – care a doborât cu nouă zile recordul de longevitate al lui Helmut Kohl – tocmai i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz. După cincisprezece ani în fruntea guvernului german, cea pe care germanii au poreclit-o Mutti (mamă), dorește să-și ia „o pauză” pentru a reflecta, fără să fi precizat însă care vor fi următoarele proiecte.

Printre numeroasele omagii aduse acesteia, Angela Merkel își va aminti cu siguranță de cel al grupului Ikea. Într-adevăr, gigantul suedez a profitat de eveniment, pentru a saluta, în felul său, cariera politică a Cancelarului. „Endlich zu Hause” (Ce bine e acasă!), putem citi în anunțul postat pe internet de filiala germană a producătorului de mobilă.

În imaginea care însoțește acest mesaj plin de umor, Angela Merkel este prezentată din profil, așezată pe un fotoliu de la celebrul brand suedez. Îmbrăcată într-o jachetă roșie, ea pare să privească în depărtare, printr-o fereastră. „Poți, te rog, să-mi dai ochelarii de operă, vreau să văd dacă Olaf (Scholz, noul cancelar, NDLR) este deja ocupat”: este remarcă ironică a lui Merkel în mesajul său postat pe Twitter.

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna, reacții în urma apariției pe coperta revistei Harper’s Bazaar din China

Andreea Damian

TREND ALERT: Lămâia este noua vedetă fashion a verii, florile sunt out

realitatea

Cum a fost omagiat Ștefan Bănică la 25 de ani de când a plecat dintre noi

Tabu Tabu

Tendințe în modă lansate de Jennifer Aniston în „Friends”, valabile și astăzi

Andreea Damian

Interviu cu Jeff Bridges: “Trump m-a inspirat să iau măsuri”

realitatea

Fostul iubit șterge din nou pe jos cu Kim Kardashian

Andreea Damian

Scrie un comentariu