Tabu
Image default
PEOPLESlider

„În sfârșit acasă”: pensionarea Angelei Merkel văzută de Ikea într-o reclamă plină de umor

Cu ocazia plecării Angelei Merkel din funcției de cancelar al Germaniei în această miercuri, 8 decembrie, gigantul suedez îi aduce un omagiu foarte amuzant lui „Mutti”.

O ultimă ședință a cabinetului său, o ședință finală în Bundestag: pe 8 decembrie, Angela Merkel și-a încheiat ultima zi în rol de cancelar. Cu 5.860 de zile aflată pe acest post, Angela Merkel – care a doborât cu nouă zile recordul de longevitate al lui Helmut Kohl – tocmai i-a predat ștafeta lui Olaf Scholz. După cincisprezece ani în fruntea guvernului german, cea pe care germanii au poreclit-o Mutti (mamă), dorește să-și ia „o pauză” pentru a reflecta, fără să fi precizat însă care vor fi următoarele proiecte.

Printre numeroasele omagii aduse acesteia, Angela Merkel își va aminti cu siguranță de cel al grupului Ikea. Într-adevăr, gigantul suedez a profitat de eveniment, pentru a saluta, în felul său, cariera politică a Cancelarului. „Endlich zu Hause” (Ce bine e acasă!), putem citi în anunțul postat pe internet de filiala germană a producătorului de mobilă.

În imaginea care însoțește acest mesaj plin de umor, Angela Merkel este prezentată din profil, așezată pe un fotoliu de la celebrul brand suedez. Îmbrăcată într-o jachetă roșie, ea pare să privească în depărtare, printr-o fereastră. „Poți, te rog, să-mi dai ochelarii de operă, vreau să văd dacă Olaf (Scholz, noul cancelar, NDLR) este deja ocupat”: este remarcă ironică a lui Merkel în mesajul său postat pe Twitter.

ARTICOLE SIMILARE

Celine Dion s-a întors cu 3 piese noi și un turneu muzical

Andreea Damian

Motivul pentru care Oana Cuzino pleacă de la Pro TV după 18 ani

Andreea Damian

Kylie Minogue a sărbătorit împlinirea a 50 de ani cu un pictorial nud

Andreea Damian

Inedit: există găini modificate genetic care fac ouă cu medicamente anti-cancer

realitatea

Cine este femeia care a depășit-o pe moștenitoarea L’Oréal, devenind cea mai bogată femeie din lume

Andreea Damian

Descoperire șocantă: femeile au mai multe șanse să moară sau să sufere complicații când sunt operate de medici bărbați

Andreea Damian

Scrie un comentariu