Home > Lifestyle > Stiri > In urmatorii sapte ani, toate filmele ar putea fi realizate in 3D

In urmatorii sapte ani, toate filmele ar putea fi realizate in 3D

Experienta vizionarii filmelor se schimba, odata ce marile studiouri cinematografice americane fac primii pasi in lumea filmelor 3D. Pentru marile nume de la Hollywood, cinematografia 3D nu mai e o noutate. DreamWorks Animation, Walt Disney Studios Motion Pictures Group, Fox Filmed Entertainment, James Cameron, Steven Spielberg, George Lucas, Tim Burton si Jerry Bruckheimer sunt principalii exponenti din lista celor ce au descoperit noul Graal al industriei de film, lumea tridimensionala. Nu vorbim de 3D-ul din era Eisenhower si formele sale brute de a crea proiectii tridimensionale.

Dezvoltarea tehnologiei digitale a schimbat situatia; un proiector digital poate crea acum o imagine tridimensionala prin trimiterea a doua imagini – una pentru ochiul stang, una pentru cel drept -, eliminand disconfortul vizual, precum si liniile incetosate ce stricau multe din experientele 3D timpurii. Se asteapta ca un val de noi lansari sa deschida ochii publicului spre ceea ce poate face tehnologia in mainile unor maestri ca Robert Zemeckis – al carui "A Christmas Carol", in 3D, cu Jim Carrey in rolul principal al ecranizarii romanului lui Charles Dickens, e asteptat in luna noiembrie – si James Cameron, ce regizeaza mult-anticipatul film de actiune de 220 milioane de dolari, "Avatar", tot in 3D.

Pana acum exista doar 1.400 de cinematografe 3D – inclusiv salile IMAX – in Statele Unite si alte 700 in lume, majoritatea in Marea Britanie, Franta, Germania si Coreea de Sud, dar publicul pare dispus sa plateasca un plus de 25% pentru experienta. Cititi in urmatorul numar din MONEY EXPRESS  un material Newsweek ce arunca o privire in viitorul filmelor. (Dragos Dragusin)

Articole asemanatoare
Noul Val cinematografic romanesc: ce este, ce inseamna si incotro se indreapta
Geanta perfecta din piele s-a nascut si o cheama Einer
Claudia Pavel isi face debutul in cinematografie in rolul unui asasin profesionist
14-15 mai, Noaptea Albă la Samsung IMAX

Loading...

Comenteaza acest articol

In urmatorii sapte ani, toate filmele ar putea fi realizate in 3D

by realitatea   1 min
0