Tabu
CULTURE LIFESTYLE Slider

Încă o victimă a violenței domestice și abuzului sexual care putea fi salvată

Săptămâna trecută, miercuri, 27 noiembrie – o explozie a avut loc într-un bloc din Satu Mare. Totul s-ar fi întâmplat pe fondul unei acumulări de gaze iar rezultatul dramatic a constat în rănirea gravă a două persoane care au și fost trasnportate între timp în București și respectiv Timișoara, cu multiple arsuri – la nivelul feței mai ales. Blocul a fost evacuat căci mare parte din apartamente au devenit de nelocuit în urma exploziei. În urma tragediei însă rămân niște semne de întrebare care duc spre, din păcate, încă o dramă personală a unei femei în cazul căreia poliția pare să nu-și fi făcut datoria la timp. Citind pe pagina de Facebook a site-ului de știri Presasm reacțiile celor care au fost mai mult sau mai puțini implicați în accident, am dat peste câteva comentarii care acuză poliția locală și o parte dintre vecinii aflați în blocul unde a avut loc accidentul de dezinteres total față de exploatarea sexuală la care era supusă și bătăile pe care le încasa tânăra ajunsă la spital cu arsuri multiple.

Inițial au apărut acuzațiile familiei iar sora tinerei internate în Bucureşti cu arsuri grave povestea – pentru reporterii Pro TV – că fata trăia un coşmar de o bună bucată de timp: era sechestrata de iubitul ei care o obliga să se prostitueze. Mai mult, tânărul ar fi ameninţat de multe ori că vor muri amândoi, dacă ea vrea să înceteze relaţia. Tânăra de 22 de ani a suferit arsuri de gradul doi şi trei în urma exploziei de acum câteva zile. Sora ei spune că a reuşit să vorbească cu ea la spital, şi așa ar fi aflat tot coşmarul prin care trecea aceasta în ultima vreme.

Sora tinerei a declarat pentru reporterii ProTV că „Ea era închisă în apartament, o obliga să se prostitueze şi i-a interzis să ia legătura cu oricine, el respectivul, îi aducea clienţi pentru a se prostitua. În ultimele 4 zile i-a spus că ai să vezi că vom muri împreună.” Sora fetei susţine că tânăra nu a avut putere să se apere şi să iasă din această relaţie toxică. Tânăra și-a amintit pe patul de spital că înaintea deflagraţiei amândoi erau acasă în garsoniera când, tânărul şi-a aprins o ţigară şi aşa ar fi provocat explozia. O doamnă din vecini care cunoștea situația ba chiar ar fi anunțat poliția de scandalurile pe care le provoca bărbatul scrie la o postare de pe pagina de Facebook al site-ului PortalSM – Poliția a fost sesizată de nenumărate ori, din păcate nimeni nu a luat măsuri!!!Pe fosta lui soție a bătut-o, a amenințat-o cu moartea și a și intrat peste ea în locuința ei ,a spart ușa cu securea și???? Nimic,biata fată a lăsat totul și-a luat copilul (tată fiind cel acuzat)Si a fugit in strainatate!!!!imi este scârba de tot ce se întâmplă, imi este scârba de toți cei care întorc spatele în situațiile de genul!!!! Acum când s-a mutat în blocul vecin (blocul in care a fost explozia)acest tâmpit, a zis ca pune el pe toată lumea la punct!!!uite ca ia pus ,bieții oameni din cauza unui drogat au pierdut tot ce au agonisit o viață!!!!

De asemenea, femeia spune că ar fi fost la rândul ei amenințată atunci când l-a atenționat pe individ. O să trec peste faptul că, la un moment dat, sora victimei este luată la rost de către o altă doamnă care comentează acolo, pentru că victima e vinovată că n-ar fi renunțat la relația cu bărbatul respectiv căci oamenii sunt proști, n-ai ce să le faci. Sper însă ca măcar de data asta, poliția locală Din Satu Mare și care se ocupă în Satu Mare mai ales cu amendarea oamenilor care intră în fântânile publice să se răcorească atunci când e cod roșu de caniculă afară, să se autosesizeze și să se apuce să verifice informațiile pe care vecinii puțini care sunt dispuși să le furnizeze, le pot da. Vreau doar să spun că înainte cu două zile de explozia din blocul sătmărean, mai exact de Ziua Internațională împotriva violenței împotriva femeilor din întreaga lume – Unitatea pentru Probleme Strategice ale Poliţiei din cadrul Departamentului Ameninţări Transnaţionale al OSCE demara o campanie de sensibilizare împotriva violenţei bazate pe gen în ţara noastră, Bulgaria, Ungaria, campanie care se desfăşoară pe parcursul a 16 zile. Anul trecut, violenţa domestică din România se afla în continuare la cote alarmante cu ştiri dese despre concubini sau soţi care-şi ucid partenerele cu sânge rece. Poliţia confirma că în anul 2017, la nivel național, au fost sesizate 36.245 de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie (35.202 în anul 2016). Dintre acestea, 27.652 de infracțiuni sunt comise la domiciliu (27.032  în anul 2016). Majoritatea infracțiunilor sesizate, în anul 2017, se referă la loviri sau alte violențe (20.283 de infracțiuni sesizate).

Anul acesta tocmai am avut parte de unul dintre cele mai sângeroase cazuri de viol și crimă – cazul Caracal, aș fi spus că poate măcar în urma unor astfel de crime polițiile locale din toate localitățile României se vor trezi și vor încerca să spele rușinea cu care au fost acoperite după ce s-au aflat detaliile din cazul Caracal. Nimic, totul e ok, amendăm oamenii pentru aruncatul mucurilor de țigări pe stradă, amendăm oamenii pentru că se răcoresc în fântânile publice, pentru că ies să-și ceară drepturile, amendăm și amenințăm oamenii pentru orice altceva decât pentru violența adevărată și mai ales îndreptată împotriva femeilor, copiilor. Hai că ieri ne-am tras și-o zi națională festivă și uite așa, a mai trecut un an cu consecințe zero pentru proxeneți și abuzatori.

ARTICOLE SIMILARE

Paul McCartney și alte cinci moduri pentru ca petrecerea de Crăciun de la birou să fie memorabilă

Andreea Damian

Cântăreața distinsă cu Grammy a fost drogată, violată și ținută captivă

Andreea Damian

BANICA recunoaste relatia cu LAVINIA! Cum a reactionat ANDREEA MARIN

realitatea

FABULOS! Oana Zavoranu despre nunta Biancai Dragusanu!

Britney apare nud in cel mai nou videoclip, Womanizer

realitatea

Molecula inovatoare

realitatea

Scrie un comentariu