Tabu
HEALTH Psihologie Slider

Încă un motiv să lași câinele să doarmă cu tine în pat, și nu pisica sau iubitul

câine

Câinele trebuie să doarmă cu stăpâna, la această concluzie a ajuns o echipă de profesori de la Canisius College din New York. Animalul reușește să inducă un somn curat și o stare de bine colegului de pat, potrivit Fox News.

Potrivit autorilor studiului, femeile care preferă să doarmă cu un câine și nu cu un bărbat sau cu o pisică tind să se culce mai devreme, să doarmă mai bine și să se trezească mai devreme dimineața. Dormitul cu un blănos care latră le poate face pe femei să se simtă mai confortabil și mai în siguranță decât alături de un partener biped.

Un studiu realizat anterior pe această temă a arătat că în timpul somnului undele electrice cerebrale ale omului și ale câinelui se sincronizează. Nu degeaba se spune că un câine e cel mai bun prieten al omului. De mii de ani oamenii și animalele au avut o relație simbiotică. Câinii și pisicile sunt animale percepute ca fiind membri autentici ai familiei, dar cumva câinele a reușit să se situeze ierarhic undeva mai sus decât pisica.

Cercetătorii japonezi au aflat deja că legătura dintre om și câine ia naștere la nivelul privirii. Atunci când există contact vizual nivelurile de oxitocină cresc mult în creier și întăresc legăturile. Practic, același fenomen consolidează legătura emoțională dintre mamă și copilul său.

Atunci când femeile și bărbații își privesc patrupedul în ochi, nivelul de oxitocină crește cu 300%. Acest lucru poate explica de ce mai mult de jumătate din cele 962 de femei intervievate în studiul Canisius College s-au simțit confortabil dormind cu câinii, spre deosebire de 31% dintre femeile care au mărturisit că dețin sau au deținut o pisică. În cadrul studiului, doar 13% dintre participante au declarat să dorm mai bine alături de partenerul lor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Cardi B: „Am fost agresată sexual în timpul unei şedinţe foto pentru o revistă”

Andreea Damian

Mihaela Rădulescu se pregătește să revină în țară. Motivul incredibil!

Tabu Tabu

Halle Berry a dezvăluit preparatul care o ajută să se mențină tânără

Andreea Damian

Totul despre alergiile de primăvară: cauze, simptome și tratament

Andreea Damian

Dieta pentru un stomac plat

realitatea

Cum să profiți de stresul pozitiv la locul de muncă

Andreea Damian

Scrie un comentariu