Home > Lifestyle > Încă un oraș european a pornit o ofensivă împotriva turiștilor

Încă un oraș european a pornit o ofensivă împotriva turiștilor

turiști

Să vizitezi Belfry – faimosul turn-clopotniţă medieval din centrul istoric al oraşului Bruges, Belgia – nu va mai fi la fel de simplu, deoarece autoritățile locale vor să schimbe modul în care este vizitat orașul.

Bruges este o destinație turistică foarte populară în Europa. Centrul său istoric a fost adăugat pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 2000, fiind citat drept „un exemplu remarcabil de așezare istorică medievală”. Dar popularitatea poate veni cu provocări, mai ales într-un loc ca Bruges, notează CNN.

Primarul Bruges-ului, Dirk De fauw, vrea să adopte niște măsuri pentru a reduce numărul mare de turiști. Ziarul local Het Nieuwsblad arată că Bruges nu va mai promova sau accepta călătoriile de o zi. Între 50.0000 şi 60.000 de oameni ajung la Bruges în fiecare zi, însă doar o treime dintre ei înnoptează, unii rămân doar câteva ore. Astfel de turiști nu au făcut decât să afecteze veniturile hotelurilor care pierd mulți bani din cauza city break-urilor.

De asemenea, nu va da permis de navigaţie în Bruges pentru mai multe vapoare, care ar atrage şi mai mulţi turişti. În acest sens, vor fi luate măsuri pentru a reduce numărul navelor de croazieră care ajung în portul Zeebrugge. În prezent, portul are loc pentru cinci nave de croazieră la un moment dat, dar numărul va fi limitat la două pe zi.

„Trebuie să controlam mai mult fluxul dacă nu vrem ca Bruges să devină un fel de Disneyland”, a spus De fauw. Deciziile recente ale municipalității din Bruges reflectă mișcările efectuate în alte orașe din Europa care se confruntă cu efectele turismului de masă.

În Amsterdam (Olanda), la 270 km distanță, autoritățile turistice au luat recent decizia de a reloca semnul celebrului „I Amsterdam” din centrul orașului, deoarece semnul a devenit popular pe platformele Instagram și alte platforme sociale. Face parte dintr-o mișcare mai amplă, pentru ca turiștii să exploreze și alte zone ale țării. Roma s-a concentrat pe măsuri împotriva turiștilor care încalcă regulile în vechea cetate.


Comenteaza acest articol

Încă un oraș european a pornit o ofensivă împotriva turiștilor

by Andreea Damian   1 min
0