Tabu
LIFESTYLE

Incearca retete traditionale si populare italienesti ce pot fi preparate si acasa

Cand ne gandim la bucataria italieneasca, primele retete care ne vin in minte sunt pizza si pastele. Ei bine, acestea nu sunt singurele preparate cu care italienii se mandresc in restaurantele lor consacrate pentru explozia de gusturi ce le ofera. Iata cateva retete de care va puteti bucura impreuna cu familia chiar la voi acasa.

Antipasto – o gustare rece traditionala cu stil

Este de fapt un aperitiv rece ce are la baza mezelurile traditionale salami si prosciutto. Pe langa acestea se pot adauga masline negre si verzi, mozzarela, rosii cherry sau rosii uscate, ciuperci marinate, ansoa, capere si orice alte preferinte aveti.

Risotto – o reteta usor de preparat si satioasa

Un risotto delicios nu trebuie sa va rapeasca mai mult de o ora petrecuta in bucatarie. Simplu si rapid, acest preparat reprezinta un pranz sau o cina ideala in familie si poate fi gatit doar cu legume sau impreuna cu carne sau fructe de mare.

Lasagna – un preparat elegant si un gust inegalabil

Daca v-ati saturat de traditionalele paste si doriti ceva asemanator si la fel bun, este timpul sa incercati o lasagna cu carne tocata, o reteta rapida si gustoasa.

Focaccia – un blat de paine diferit si savuros

Tot ce trebuie sa faceti este sa pregatiti aluatul de focaccia care nu difera foarte mult de un aluat normal de pizza, se pune la copt, iar dupa gust se poate pune deasupra parmezan, oregano, ulei de masline sau cascaval. Se poate consuma ca atare, dar se poate servi si alaturi de supe sau salate.

Tiramisu – mascarpone si piscoturi combinate cu aroma proaspata de cafea

Este considerat unul dintre cele mai simple deserturi cu care nu poti da gres daca respecti reteta originala. Este ideal daca il faci acasa pentru tine si familia ta sau pentru o aniversare.

Panettone – faimosul cozonac italienesc

La fel cum noi, romanii, punem pe masa de Craciun cozonacul pufos gatit cu multa dragoste, asa si italienii pregatesc intr-o nota mai diferita cozonacul numit panettone sau “pani di Toni” cum ii mai spun ei, aceasta reteta luand nastere dintr-o greseala a bucatarului Toni in secolul XV.

Gelato – inghetata in stil italienesc

Desi multi dintre noi nu stiau ca exista diferente majore intre inghetata normala si gelato, ei bine aflati acum care sunt acestea. Principalele caracteristici care ne ajuta sa diferentiem o gelato 100% intalieneasca sunt textura considerabil mai cremoasa si mai aerata decat cea obisnuita si gradul de grasimi mai scazut deorece se folosesc grasimi vegetale si nu animale.

Dupa cum ai observat bucataria italieneasca are mici asemanari cu bucataria noastra romaneasca. Daca aceste retete te-au convins, nu mai sta pe ganduri si incearca unul din preparatele de mai sus.

ARTICOLE SIMILARE

Doi romani rapiti de islamisti in Nigeria! Rasturnare de situatie!

realitatea

Ce nu trebuie sa lipseasca de la petrecerea ta daca vrei ca invitatii sa se simta minunat

realitatea

Recensământ 2022 | Cum recunoști recenzorul care bate la uşă. Ce se întâmplă dacă nu te găsește acasă

Andreea Damian

ANDREEA ESCA a castigat intreg viloiul din centrul Capitalei

Planul UE de reducere a controalelor produselor din pui va crește riscul de îmbolnăvire a consumatorilor

realitatea

A murit o actriţă din “Betty cea urâtă”!

Scrie un comentariu