Tabu
Image default
CULTURESlider

Incendiile din California au lăsat o pată neagră pe Pământ, care poate fi văzută din spațiu

Cel mai mare incendiu înregistrat vreodată în regiunea Sonoma, California, a pârjolit totul în calea sa timp de două săptămâni. Până acum, focul a pârjolit 315 km pătrați de vegetație – și încă mai arde.

Dezastrul provocat de incendiile de vegetație din California se văd din spațiu. NASA a dat publicității o imagine șocantă în care se pot observa pagubele uriașe. Acea porțiune mare de gri închis este „cicatricea” pe care focul a lăsat-o pe suprafața Pământului. Se văd și niște puncte galbene, pixelate, care sunt pete de căldură interceptate de sateliți. Pe înțelesul nostru, acolo focul încă mai arde.

Se presupune că este cel mai mare incendiu din sezonul de incendii din California din 2019. Dar mult mai mic decât cel mai mare incendiu înregistrat în 2018, când 1858 km pătrați de vedetație au fost distruși de foc în lunile iulie, august și septembrie. Un raport al National Interagency Fire Center publicat săptămâna trecută arată că sezonul s-ar putea prelungi până prin luna decembrie, din cauza secetei.

Potrivit California Department of Forestry & Fire Protection, în 12 zile de când arde Calfornia, au fost distruse 374 de construcții și au fost raportate 4 victime.

Zeci de mii de locuințe din California au fost evacuate din cauza unor incendii de vegetație izbucnite în apropiere de Los Angeles. Printre rezidenţii cărora li s-a cerut să evacueze preventiv locuinţele se numără mulţi milionari, inclusiv jucătorul de baschet LeBron James şi actorul Arnold Schwarzenegger.

Întregul stat american California, situat în vestul ţării şi afectat în ultimii ani de incendii devastatoare şi uneori letale, a fost plasat săptămâna trecută în stare de urgenţă.

 

ARTICOLE SIMILARE

Margot Robbie o va interpreta pe Sharon Tate în filmul lui Quentin Tarantino

Andreea Damian

Ce este ortorexia și cum o recunoaștem

Andreea Damian

Folosim sau nu săpunul? Unii oameni se spală mai puțin iar experții explică de ce

Andreea Damian

Niveluri ridicate de plumb în sângele copiilor după incendiul de la Notre-Dame

Andreea Damian

Ce cadou să cumperi de Crăciun pentru fiecare zodie

Andreea Damian

Un istoric le bate miliardarilor de la Davos obrazul pentru că evită plata impozitelor

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu