Tabu
CULTURE Slider

Incendiile forestiere indoneziene pun în pericol 10 milioane de copii, avertizează UNICEF

incendiile

Incendiile forestiere din ultimele săptămâni cauzează o poluare a aerului care afectează sănătatea a 10 milioane de copii, avertizează Organzația Națiunilor Unite.

În ultimele săptămâni, incendiile au produs o ceață toxică în sud-estul Asiei, închizând școlile și aeroporturile. Oamenii s-au grăbit să-și cumpere măști de față și să caute tratament medical pentru afecțiuni respiratorii.

Jakarta a desfășurat zeci de mii de personal și aeronave cu bombă de apă pentru a face față blazelor care au fost puse pe terenurile agricole. Incendiile sunt o problemă anuală, dar anul acesta sunt cele mai grave din 2015 din cauza vremii uscate.

Marți, Greenpeace a acuzat Indonezia că nu a impus sancțiuni grave întreprinderilor de exloatare a lemnului și producătoare de ulei de palmier care au provocat focuri mari pe teritoriul lor între 2015 și 2018, cu mai multe incendii pe unele dintre aceste ferme care poluează regiunea în acest an.

„Aproape 10 milioane de persoane sub 18 ani – un sfert din ele sub cinci ani – trăiesc în zonele cele mai afectate de incendii de pe insula Sumatra din Indonezia și partea din țara insulei Borneo”, a declarat UNICEF.

Copiii mici sunt în special vulnerabili din cauza sistemelor imunitare nedezvoltate, în timp ce bebelușii născuți din mame expuse poluării în timpul sarcinii pot avea probleme precum greutatea scăzută la naștere.

„Calitatea slabă a aerului este o provocare severă și în creștere pentru Indonezia. În fiecare an, milioane de copii respiră aer toxic care le amenință sănătatea și îi determină să rateze școala – ceea ce duce la deteriorarea fizică și cognitivă pe tot parcursul vieții”, ​​a declarat Debora Comini de la UNICEF.

Miii de școli au fost închide în Indonezia din cauza calității scăzute a aerului. Fotografiile care circulă pe rețelele de socializare prezintă un cer roșu ca sângele deasupra provinciei Jambi.

Școlile au fost obligate să se închidă în Malaezia săptămâna trecută, în timp ce smogul de la vecinul său a înnourat cerul, în timp ce Singapore a fost înconjurată și de ceață în cursa de automobile cu Formula 1 din weekend.

Calitatea aerului s-a îmbunătățit marți în Malaezia și a fost la niveluri „moderate” pe un indice oficial în majoritatea locurilor, cu cerul în mare parte clar, în timp ce ceața se ridicase de la Singapore.

 

ARTICOLE SIMILARE

Abbey, câinele din I am legend – colega vedetă a lui Will Smith are acum 13 ani

realitatea

Un nou lockdown pentru teatre și cinematografe

Andreea Damian

Revenirea modei anilor 80 readuce chica tunsă în scări în moda tunsorilor lui 2019

Dora Constantinovici

Louis Vuitton își joacă bine cartea cu Léa Seydoux pentru noua colecție Cruise

Andreea Damian

Femeia celebră pe Instagram pentru operaţiile sale estetice, arestată pentru „blasfemie”

Andreea Damian

TARTĂ LA NIVEL DE ARTĂ: O rețetă simplă și delicioasă care va deveni virală

Ciocîrlan

Scrie un comentariu