Bucureștenii și turiștii sunt invitați, în perioada 6-9 martie, la Festivalul „Tradiții de Mucenici”, ce are loc în alveola Kiseleff, pentru a încerca atât mucenicii moldovenești, cât și pe cei muntenești.
Organizatorii festivalului promit ca ediția din 2025 să fie cea mai spectaculoasă de până acum, cu show-uri culinare pline de creativitate, originalitate și multe recorduri.
Vizitatorii sunt așteptați în alveola Kiseleff, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Piața Victoriei, între 6 și 9 martie, cu numeroase surprize.
Printre surprizele pregătite pentru vizitatori se numără:
-un ceaun uriaș de 1.000 de litri de mucenici muntenești, scăldați în miere, nucă și lămâie,
-cel mai mare lanț de mucenici moldovenești pufoși, unde organizatorii își propun să așeze nu mai puțin de 1.000 de mucenici,
-mucenicul gigant în formă de om, o operă de artă comestibilă.
Iar pentru că tradiția spune că trebuie să cinstim cum se cuvine cei 40 de mucenici, vom turna 40 de păharele cu vin, așa, de suflet și pentru voie bună.
Pe lângă festinul culinar, festivalul va fi completat de momente culturale, ateliere de creație pentru copii și demonstrații meșteșugărești.
Vizitatorii vor putea degusta mucenici copți și tăvăliți prin miere și miez de nucă sau mucenici fierți meniți să atragă cu aromele lor toți pofticioșii.
Nu vor lipsi nici preparate tradiționale românești, gătite de maeștri bucătari, după rețete străvechi din toate zonele țării și aduse în contemporan:
-tocănițe la ceaun,
-fripturi,
-mititei,
-păstrămuri fripte,
-cârnați de casă tradiționali din carne de porc sau de vită cu oaie, cruzi, afumați sau picanți,
-frigărui colorate,
-costițe și ciolane.
La Festivalul Tradiții de Mucenici, participanții vor putea să cumpere și preparate dulci din zona Bucovinei, precum cozonaci, plăcinte poale’n brâu și alivenci moldovenești, dar și alte deserturi:
-prăjituri cu fructe și ciocolată,
-langoși,
-cheesecake-uri,
-turtă dulce și multe altele.
Sursa: Tabu.RO