Tabu
HEALTH Slider

India, țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare la nivel mondial

poluarea

Poluarea provoacă peste 2 milioane de decese pe an în India, în timp ce Ciad, Republica Centrafricană și Coreea de Nord au înregistrat cea mai mare rată a deceselor, cu 287, 251, respectiv 202 decese anuale la suta de mii de locuitori.

India este țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare, fiind urmată de China și Nigeria, potrivit unui raport publicat miercuri. Raportul Alianței Globale pentru Sănătate și Poluare (GAHP) estimează că poluarea este responsabilă pentru 15% din decesele anuale la nivel global – aproximativ 8,3 milioane de oameni.

Printre cele 10 țări cu cele mai multe decese cauzate de poluare în 2017, ultimul an pentru care au fost disponibile date, s-au numărat unele dintre cele mai mari și mai bogate națiuni din lume, precum și unele mai sărace. India și China au condus la numărul de decese cauzate de poluare, cu aproximativ 2,3 milioane, respectiv 1,8 milioane, urmate de Nigeria, Indonezia și Pakistan. SUA se află pe locul 7 cu aproape 200.000 de morți. „Acest raport ne reamintește că poluarea este o criză globală”, a afirmat Rachel Kupka, directorul executiv al organizației care a întocmit raportul. „Nu contează unde locuiești, poluarea te va găsi”, a mai declarat aceasta.

Ratele de decese cauzate de poluare au fost mai mari în unele dintre cele mai sărace țări din lume. Lipsa tratării apei, contaminarea aerului în interiorul locuințelor cât și în spațiul liber și poluarea cauzată de automobile se află printre cauzele principale ale poluării. Fumul, gazele, expunerea la particule fine și otrăvirea cu plumb cauzează cele mai multe decese la locul de muncă.

La capătul celălalt al clasamentului se află cele 5 țări ale Peninsulei Arabe.

ARTICOLE SIMILARE

Designerul Dorin Negrău si-a prezentat noua colecție la New York Fashion Week în plină pandemie

Tabu Tabu

Microsoft investeşte 1 mld. $ în proiectul de inteligență artificială care vrea să imite creierul uman

Andreea Damian

Primarul Cîmpeni PSD Călin Andreș și colega viceprimar Vera Dorina Cristescu au mutilat un platan premiat

Dora Constantinovici

Mihaela Rădulescu se pregătește să revină în țară. Motivul incredibil!

Tabu Tabu

Cluj Napoca, introdus de CNN în topul celor mai frumoase orașe cu prea puțini turiști

Andreea Damian

Dwayne „The Rock” Johnson s-a căsătorit

Andreea Damian

Scrie un comentariu