Home > Health > India, țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare la nivel mondial

India, țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare la nivel mondial

poluarea

Poluarea provoacă peste 2 milioane de decese pe an în India, în timp ce Ciad, Republica Centrafricană și Coreea de Nord au înregistrat cea mai mare rată a deceselor, cu 287, 251, respectiv 202 decese anuale la suta de mii de locuitori.

India este țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare, fiind urmată de China și Nigeria, potrivit unui raport publicat miercuri. Raportul Alianței Globale pentru Sănătate și Poluare (GAHP) estimează că poluarea este responsabilă pentru 15% din decesele anuale la nivel global – aproximativ 8,3 milioane de oameni.

Printre cele 10 țări cu cele mai multe decese cauzate de poluare în 2017, ultimul an pentru care au fost disponibile date, s-au numărat unele dintre cele mai mari și mai bogate națiuni din lume, precum și unele mai sărace. India și China au condus la numărul de decese cauzate de poluare, cu aproximativ 2,3 milioane, respectiv 1,8 milioane, urmate de Nigeria, Indonezia și Pakistan. SUA se află pe locul 7 cu aproape 200.000 de morți. „Acest raport ne reamintește că poluarea este o criză globală”, a afirmat Rachel Kupka, directorul executiv al organizației care a întocmit raportul. „Nu contează unde locuiești, poluarea te va găsi”, a mai declarat aceasta.

Ratele de decese cauzate de poluare au fost mai mari în unele dintre cele mai sărace țări din lume. Lipsa tratării apei, contaminarea aerului în interiorul locuințelor cât și în spațiul liber și poluarea cauzată de automobile se află printre cauzele principale ale poluării. Fumul, gazele, expunerea la particule fine și otrăvirea cu plumb cauzează cele mai multe decese la locul de muncă.

La capătul celălalt al clasamentului se află cele 5 țări ale Peninsulei Arabe.

Articole asemanatoare
andreea-raicu
Cu ce își ocupă timpul Andreea Raicu în izolare
poluare
Șocant! 21 dintre primele 30 cele mai poluate orașe ale lumii se află în aceeași țară
coronavirus
Efectele „benefice” ale epidemiei de coronavirus
mască medicinală
Adevărul despre masca medicinală: cât ne protejează, de fapt, împotriva gripei, coronavirusului și poluării?

Comenteaza acest articol

India, țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare la nivel mondial

by Andreea Damian   1 min
0