Tabu
LIFESTYLESlider

Indignare masivă după ce o americancă a vânat și ucis o girafă rară în Africa de Sud

Valuri de indignare s-au revărsat zilele astea înspre americanca de 37 de ani, Tess Thomson Talley, după ce a vânat și ucis o girafă rară în timp ce se afla într-o excursie de vânătoare în Africa de Sud.

Excursia în care femeia a omorât un mascul dintr-o specie de girafe aflate pe cale de dispariție a avut loc anul trecut însă fotografiile postate de Talley pe Facebook au devenit virale recent. În fotografiile pe care le-a șters ulterior, femeia stă victorioasă lângă cadavrul girafei iar textul de sub poză arată că nu e întreagă la minte: “Rugăciunile pentru vânătoarea visată o viață întreagă au devenit realitate astăzi! Am văzut această girafă și am urmărit-o destul de mult timp. ”

Un articol postat de Twitter de către AfricaDigest a atras atenția asupra ei. Articolul o descrie pe vânătoare astfel: “un sălbatic alb american, parțial neanderthal” și a fost preluat de comentatorii de pe rețeaua socială de peste 40.000 de ori. Alături de aceștia, un număr impresionant de persoane publice și-au exprimat, de atunci, nemulțumirea lor.

 

Muzicianul Moby a numit-o “distrusă lipsită de suflet”, jurnalistul TV John Simpson a spus că este o  “femeie idioată”. Comedianul Ricky Gervais a folosit apelative mult mai dure. Reacția publicului este similară cu cea cu care se confruntă dentistul american Walter Palmer. În 2015, a împușcat mortal leul Cecil în afara Parcului Național Hwange din Zimbabwe fapt care a dus la o revoltă internațională. Vânătoarea girafelor este însă legală în Africa de Sud dacă a fost aranjată în cadrul unei excursii de vânătoare. Însă crima făcută de Thompson Talley a atars atenția în mod special pentru că girafele sunt pe cale de dispariție iar în acest moment, la nivel mondial, există mai puțin de 100.000 de exemplare de girafe.

Vânătoarea de trofee cu ocazia căreia vânătorii plătesc pentru permisiunea de a trage în animale rare le aduce profitorilor sume mari de bani. De multe ori justificarea acestora arată că o parte mare din fondurile provenite de la vânători sunt reintroduse în conservarea animalelor. Industria de vânătoare din Africa de Sud ajunge la aproximativ 2 miliarde de dolari pe an.

Ca răspuns la reacțiile la adresa fotografiilor sale, Thompson a declarant la CBS News. “Aceasta se numește conservare prin gestionare”, a spus ea, explicând că girafa pe care a vânat-o era bătrână și predispusă să atace girafe mai tinere. “Acum, când girafa a dispărut, alte girafe vor putea să se reproducă”.

ARTICOLE SIMILARE

Tudor Chirilă, acuzat că a râs de săraci. Comentariul care a împărțit internauții în două tabere

Andreea Damian

Ea si El. Varietati Spirituale cu Nicoleta Svarlefus si Ion Hristescu

realitatea

SATC 2, tehnologie chic de la HP

realitatea

Cresc amenzile de circulație de la 1 ianuarie 2024. Cât va fi punctul de amendă

Andreea Damian

Cine este noul iubit al Lidiei Buble. Cântăreața a rupt tăcerea. Vezi primele declarații

Andreea Damian

Destiny Park, o lume condusă de copii – marea deschidere, pe 2 septembrie

Andreea Damian

Scrie un comentariu