Tabu
HEALTH

Infecția molarilor de minte: cauze, simptome, riscuri, tratament

Numită și pericoronită, o infecție a molarii de minte este de fapt o infecție a gingiilor, cauzată de molarii de minte.

Molarii de minte sunt cauza multor afecțiuni, precum inflamația, durerea și infecția. Acesta este motivul pentru care sunt adesea eliminați ca măsură preventivă. Atunci când molarii de minte cresc, pot provoca infecții. Într-adevăr, prin străpungerea gingiei, ei deschid o breșă care permite pătrunderea bacteriilor în corpul nostru.

Ce este o infecție a moralului de minte?

Molarii de minte sunt cei mai posteriori molari din gura noastră. Din cauza acestei poziții, acești dinți adesea nu au loc să se așeze pe maxilarele noastre. Prin urmare, rămân prinși între osul maxilarului și molarul anterior. Când aceștia cresc, trebuie să străpungă gingia pentru a-și face loc. Acest lucru creează apoi un spațiu între gingie și molarul de minte. Acesta este momentul în care pot apărea infecțiile. Într-adevăr, alimentele se pot bloca în respectiva breșă și astfel stagnează și hrănesc bacteriile care vor ataca, la rândul lor, dinții și osul. Această reacție infecțioasă este adesea sursa durerii și a umflăturilor, atunci este necesar un tratament de către un chirurg stomatologic.

Simptome ale infecției molarilor de minte

Infecția molarilor de minte este adesea dureroasă. Într-adevăr, apropierea sa de nervul maxilarului și ganglionilor poate provoca diferite simptome, cum ar fi:

umflarea unei părți a gingiilor, uneori vizibilă pe gât, obraz sau întreaga parte a feței;
durere severă, la mestecat, sau chiar, în cazurile cele mai grave, pe tot parcursul zilei;
febră și oboseală din cauza infecției;
roșeață în gingii;
mare sensibilitate a dintelui la cald si frig.

Uneori, un buzunar de puroi este prezent la locul infecției, iar acesta se poate rupe. Puroiul poate fi apoi vizibil la nivelul molarului de minte infectat. Acesta este un semn de avertizare corporală care nu trebuie trecut cu vederea.

Cauzele infecției molarilor de minte

Datorită locului său în osul maxilarului, molarul de minte nu are de ales decât să spargă gingia pentru a crește. Gingia rănită devine apoi un loc propice dezvoltării bacteriilor, ducând apoi la o infecție. O infecție este un buzunar de bacterii care conține puroi. Este, în acest caz, localizată în gingie.

Organismul încearcă să se apere prin blocarea bacteriilor responsabile de infecție. Cu toate acestea, dacă organismul nu reacționează suficient de repede sau există deja prea multe bacterii, infecția crește și bacteriile prezente se înmulțesc și creează puroi. Maxilarul nefiind extensibil, această minge de puroi ocupă spațiu și poate fi vizibilă la nivelul obrajilor sau a gâtului persoanei afectate, provocând dureri severe.

Infecția molarilor de minte: când să consultați medicul?

Durerea ascuțită sau umflarea în partea din spate a maxilarului nu este normală. O infecție pe un dinte, ca o carie, nu se vindecă niciodată de la sine. Astfel, este important să îți faci rapid o programare la medicul stomatolog la cel mai mic semn alarmant al corpului tău.

Examinări și diagnosticare a infecției molarilor de minte

Simptomele infecției dintelui de minte sunt bine cunoscute de stomatologi, așa că diagnosticul este simplu. Pentru a fi sigur de originea infecției, medicul dentist vă va face o radiografie panoramică a maxilarului. Aceasta este o examinare nedureroasă care vă permite să vă vedeți dinții și alinierea lor. Acest lucru poate confirma prezența molarilor de minte, dimensiunea lor și direcția în care cresc.

Tratamentul infecției molarilor de minte

Înainte de a merge la medic, vă puteți reduce singur durere. Puteți face apă de gură cu apă caldă și sărată pentru a curăța și dezumfla gingiile sau puteți lăsa o compresă umedă pe gingii pentru a calma senzația de strângere. Cu toate acestea, o infecție a dintelui de minte nu se vindecă niciodată. Va trebui să vă vedeți medicul dentist pentru a putea efectua anumite proceduri pentru a trata gingiile infectate

Extragerea molarilor de minte este uneori necesară.

Cum să previi infectarea molarilor de minte?

Pentru a preveni o infecție a molarului de minte, este important să menții o bună igienă dentară pe tot parcursul vieții. Pentru aceasta, este necesar să-ți periezi dinții după fiecare masă, precum și să efectuezi în mod regulat clătiri cu apă de gură. În funcție de vârstă, medicul dentist poate recomanda și utilizarea zilnică a aței dentare sau a periuțelor interdentare pentru a perfecționa periajul.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ne influențează prietenii virtuali alegerile alimentare

Andreea Damian

Bucura-te de gustul dulce cu… zero calorii! Stevia zero calorii!

realitatea

Boli grave care se pot transmite printr-un simplu sărut

Andreea Damian

Miere aromatizată cu uleiuri esențiale | Cum se utilizează remediile care combină apiterapia și aromaterapia

Andreea Damian

Țigările electronice cresc riscurile apariției cancerului la adolescenți

Andreea Damian

Ce trebuie să știi despre urticaria declanșată de expunerea la rece

Andreea Damian

Scrie un comentariu