Tabu
HEALTHSlider

Influencerii de pe Instagram își pun viața în pericol pentru niște poze deosebite în Cernobîlul Galician

Mai multe persoane s-au îmbolnăvit și au ajuns la spital după ce au făcut baie într-un lac spectaculos din Galicia, Spania. Locul arată incredibil de frumos în poze, iar influencerii de pe Instagram nu țin cont că apa este otrăvită. Dar ce nu fac ei pentru niște like-uri!

Lacul Monte Neme este conectat la o mină abandonată de Tungsten și a fost folosit ca zonă de spălare a minereului, în Al Doilea Război Mondial. Culoarea este una fascinantă, un albastru-turcoaz viu, şi își schimbă nuanțele în funcție de reflexiile soarelui. Singura sa problemă constă în faptul că este cât se poate de periculos. Culoarea nu e naturală, ci este rezultatul unei reacții chimice.

Apa liniştită şi azurie a lacului denumit „Cernobîlul Galician” sunt un adevărat magnet pentru utilizatorii de Instagram, în misiunea lor de a obţine selfie-ul perfect.

Cei care au înotat în lac s-au îmbolnăvit şi au prezentat eczeme pe piele, precum şi alte probleme la sistemul digestiv, după ce au înotat în lac pentru a surprinde fotografii de invidiat.

Un influencer cunoscut sub numele de Uxia a declarat pentru postul spaniol de televiziune Publico că după ce a înotat în lac s-a ales cu o iritaţie pe piele timp de două săptămâni și i-a fost puțin rău la stomac. Dar a meritat suferința, deoarece fotografiile au ieșit superbe! Un alt utilizator a explicat că a înotat deoarece apa arătat fabulos și nu era niciun semn de avertizare cum că înotul e interzis.

Medicii le recomandă amatorilor să se spele imediat după ce s-au scăldat în apele lacului Monte Neme. Expunerea scurtă va cauza cel mai probabil iritaţia ochilor şi a pielii, dar o expunere îndelungată în apa contamintă a lacului poate rezulta în afectarea gravă a sistemului digestiv, spune Manuel Ferreiro, medic la Spitalul Universitar A Coruna.

Mina a fost abandonată în anii 1980, dar a fost folosită anterior pentru extragerea de Wolfram, component folosit în producţia de oţel şi becuri, scrie The Independent.

ARTICOLE SIMILARE

Lily Collins, vedeta serialului „Emily in Paris”, s-a căsătorit. Primele imagini de la nuntă

Andreea Damian

Știai că atunci când te machiezi te expui la 200 de substanțe chimice sintetice?

realitatea

De ce nu trebuie să combini paracetamol cu ibuprofen pentru scăderea febrei

Andreea Damian

Jador, declarații înspăimântătoare, după ce a aflat că are probleme de sănătate

Andreea Damian

Bărbații singuri miros urât. Indiciul de care femeile țin cont atunci când scot armele de seducție

Andreea Damian

Adidas x Stella McCartney | Îmbrăcăminte sportivă durabilă cu amprente florale

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu