Home > Sex-Relatii > Influenta nasterii asupra vietii sexuale si ce este de facut

Influenta nasterii asupra vietii sexuale si ce este de facut

Influenteaza nasterea viata sexuala? Desi nu pare a fi cel mai important lucru dupa nastere, oprirea pentru un timp a activitatii sexuale in cadrul unui cuplu poate fi problematica. Asa apare intrebarea daca este in regula reluarea imediata a activitatii sexuale dupa nastere.

Ce recomanda medicul?

Sfatul privind reluarea rapoartelor sexuale dupa nastere difera de la un medic la altul, insa cei mai multi recomanda o reluare a activitatii sexuale dupa controlul efectuat la sase saptamani dupa nastere. Acest fapt are drept cauza modificarile suferite de uter, cat si de cervix in timpul travaliului si al nasterii. Ca urmare, este nevoie de un timp pentru refacere. Scurgerea care se elimina din uter dupa nastere este un semn ca uterul se vindeca. Cand aceste scurgeri nu mai sunt sanguinolente, inseamna ca uterul este aproape vindecat. Procesul poate dura intre trei si opt saptamani pentru majoritatea femeilor.

Vor exista dureri?

Durerile ar putea aparea din cauza modificarilor hormonale, vaginul fiind mai uscat si mai sensibil decat in mod normal. Se recomanda o crestere graduala a intensitatii stimularii. In aceste momente, este recomandata comunicarea cu partenerul, la fel de recomandat fiind si sa traiesti momentul alaturi de acesta. Daca durerile persista, poti incerca sa discuti cu medicul ginecolog pentru eventuale tratamente.

Alaptarea afecteaza?

Alaptarea poate duce la uscarea mai accentuata a vaginului, astfel actul sexual poate fi neplacut. De aceea, medicii ginecologi recomanda un supliment lubrifiant sexual.

influenta-nasterii-asupra-vietii-sexuale-si-ce-este-de-facut1Dificultatea travaliului si sexul de dupa nastere

Daca travaliul a fost unul lung si dificil sau daca mama a fost ajutata cu forcepsul sau prin aspiratie, este posibil ca muschii respectivi sa fie afectati si lezati. Epiziotomia medio-laterala implica mai multi muschi si este mai profunda, de aceea necesita mai mult timp pentru vindecarea si cicatrizarea tesuturilor.

Se va schimba ceva odata cu nasterea?

Daca nasterea a fost una naturala, scaderea tonusului muscular la nivelul vaginului ar putea reduce placerea penetrarii, ceea ce poate influenta obtinerea orgasmului, insa acest lucru este temporar. De asemenea, pentru a reveni la forma sexuala anterioara, exercitiile Kegel sunt un mod la indemana si sigur pentru intarirea muschilor planseului pelvian. Acestea presupun contractii ritmice ale muschiului pubo-coccigian (cel ce blocheaza urinarea).

Deci doamnelor nu sunt motive reale sa fiti stresate. Cu putin efort veti ajunge la nivelul anterior de placere datorata actului sexual sau, de ce nu, il veti depasi.

Vezi si: 

https://www.tabu.ro/vorbiti-despre-sex-dupa-sex-2/ 

https://www.tabu.ro/contact-sexual-dureros/ 

https://www.tabu.ro/orgasm-real-vs-orgasm-mimat/


Articole asemanatoare
Cum depasim neconcordanta in apetitul sexual al partenerilor?
Alunga monotonia din viata sexuala!
Studiu: Femeile cu implanturi mamare au o viata sexuala mai buna
5 motive potrivit cărora sexul după 50 de ani este mai bun!

Loading...

Comenteaza acest articol

Influenta nasterii asupra vietii sexuale si ce este de facut

by Georgiana Oprea   1 min
0