Tabu
HEALTH

Ingredientul din înghețată care este periculos pentru sănătate 

Înghețata este desertul favorit al verii. Puțini știu însă că unele sortimente de înghețată sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Potrivit unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistența netedă, pufoasă, pot provoca anumite boli inflamatorii cronice, scrie Science.org. 

Cercetătorii vorbesc și de riscul apariției bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Deoarece în înghețata din comerț se găsesc o mulțime de chimicale, este indicat să o prepari acasă, din ingrediente naturale. Însă, pentru că este mai simplu și, de multe ori, mai delicios, poți cumpăra înghețată din comerț, dar cu atenție. Este important să citești cu atenție eticheta și să alegi sortimente cu cât mai puține E-uri și ingrediente al căror nume nu îți sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cât mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt niște compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted, cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei.

De asemenea, aceștia perturbă bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Perioada concediilor medicale, recunoscută ca vechime în muncă 

Andreea Damian

Alertă medicală! Sindrom inflamator grav depistat la copiii cu coronavirus

Andreea Damian

Dureri de picior care trebuie tratate fără întârziere

Andreea Damian

Johnson&Johnson ştia de ani de zile că pudra sa ne „îmbolnăvește” dar insistă că nu e periculoasă

Andreea Damian

Moduri istețe de a face sistemul digestiv să funcționeze fără probleme de sărbători

Andreea Damian

14 moduri în care corpul tău avertizează că ai putea avea intoleranță la gluten

Andreea Damian

Scrie un comentariu