Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Îngrijirea părului | Ce se întâmplă dacă îl speli în apă prea fierbinte

Când vremea este rece, tindem să facem dușuri puțin mai calde decât de obicei. Dacă acest lucru poate părea banal, gestul ar putea provoca mici inconveniente părului nostru.

Cunoaștem toate virtuțile dușurilor reci: o stimulare a circulației sângelui, un efect tonifiant asupra țesuturilor și chiar o acțiune asupra strălucirii părului. Dar ce știm despre efectele dușurilor prea fierbinți asupra părului? Dermatologul Shari Marchbein a răspuns la această întrebare.

Într-un interviu acordat revistei Allure, expertul explică faptul că dușurile foarte fierbinți (peste 35 °C) pot avea un impact asupra calității pielii și a scalpului. Peste o anumită temperatură, apa slăbește filmul hidrolipidic și sebumul scalpului. Private de aceste filme de protecție, pielea și părul pot fi mai uscate și mai aspre pe parcursul zilelor. „Imaginați-vă un scalp inflamat, este aproape imposibil să aveți păr fericit și sănătos în aceste condiții!”, explică dermatologul.

Temperatura ideală pentru spălarea părului

Dar asta nu este tot, Shari Marchbein explică faptul că apa prea fierbinte poate avea și un impact asupra aspectului părului. „Dacă apa este prea fierbinte, ne împiedică să ne clătim bine de șampon, balsam sau mască, ceea ce poate afecta calitatea și textura părului.” Pe scurt, prin spălarea părului cu apă prea fierbinte riscați să ajungeți la reziduuri de produse pe lungimile sale. Rezultatul: păr și rădăcini mai plate!

Deci, care este temperatura ideală? Dermatologul explică faptul că un duș foarte fierbinte nu trebuie să depășească 5 minute. În mod ideal, dușurile se fac cu apă a cărei temperatură este cuprinsă între 25 și 30 °C.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai noi tendinte fashion ale anului 2018

realitatea

Cum a murit rapperul Nosfe. Cum a fost găsit de polițiști

Andreea Damian

Angelina Jolie dă cărțile pe față! Iată adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Brad Pitt

Andreea Damian

Michael Bublé, mărturisiri sfâșietoare despre lupta fiului său, bolnav de cancer

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 65. Videochatistă, muncă în folosul comunității la biserică

Andreea Damian

Centenarul în mesaje publice festive – momente și schițe 2018

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu