Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Îngrijirea părului | Ce se întâmplă dacă îl speli în apă prea fierbinte

Când vremea este rece, tindem să facem dușuri puțin mai calde decât de obicei. Dacă acest lucru poate părea banal, gestul ar putea provoca mici inconveniente părului nostru.

Cunoaștem toate virtuțile dușurilor reci: o stimulare a circulației sângelui, un efect tonifiant asupra țesuturilor și chiar o acțiune asupra strălucirii părului. Dar ce știm despre efectele dușurilor prea fierbinți asupra părului? Dermatologul Shari Marchbein a răspuns la această întrebare.

Într-un interviu acordat revistei Allure, expertul explică faptul că dușurile foarte fierbinți (peste 35 °C) pot avea un impact asupra calității pielii și a scalpului. Peste o anumită temperatură, apa slăbește filmul hidrolipidic și sebumul scalpului. Private de aceste filme de protecție, pielea și părul pot fi mai uscate și mai aspre pe parcursul zilelor. „Imaginați-vă un scalp inflamat, este aproape imposibil să aveți păr fericit și sănătos în aceste condiții!”, explică dermatologul.

Temperatura ideală pentru spălarea părului

Dar asta nu este tot, Shari Marchbein explică faptul că apa prea fierbinte poate avea și un impact asupra aspectului părului. „Dacă apa este prea fierbinte, ne împiedică să ne clătim bine de șampon, balsam sau mască, ceea ce poate afecta calitatea și textura părului.” Pe scurt, prin spălarea părului cu apă prea fierbinte riscați să ajungeți la reziduuri de produse pe lungimile sale. Rezultatul: păr și rădăcini mai plate!

Deci, care este temperatura ideală? Dermatologul explică faptul că un duș foarte fierbinte nu trebuie să depășească 5 minute. În mod ideal, dușurile se fac cu apă a cărei temperatură este cuprinsă între 25 și 30 °C.

ARTICOLE SIMILARE

Vrei sa arati ca o vedeta? Poarta gene de NURCA!

TOP 10 cele mai tari case de vedete

realitatea

Hasbro lansează primul Monopoly care se activează vocal și nu se folosește de numerar

realitatea

Lumea s-a schimbat din cauza COVID-19! Magazine din București, închise, evenimente, anulate

Tabu Tabu

Sunt eficiente injecțiile cu botox pentru tratarea migrenei cronice?

Andreea Damian

Unica persoană din politică de care Dana Budeanu nu are curaj să se lege

Andreea Damian

Scrie un comentariu