Tabu
Image default
BEAUTY

Îngrijirea părului | Greșelile care accentuează efectul de păr gras

Părul gras se datorează hormonilor, iar anumite obiceiuri rele pot accentua fenomenul. Uleiurile de pe scalp sunt absolut normale, corpul nostru produce grăsime în permanență; aceasta joacă un rol esențial în menținerea hidratării părului și a scalpului.

Dar când se acumulează, poate constitui o problemă. Grăsimea poate încorpora murdărie, descompunându-se în timp în substanțe ce pot deteriora scalpul și dau părului un aspect neplăcut. Aveți grijă, unele greșeli pot accentua efectul de păr gras.

Alegerea unui șampon greșit

Dacă pare evident că vom evita produsele dedicate părului uscat, gamele pentru părul gras sunt numeroase și diverse. Pentru a nu usca părul, de exemplu, specialiștii recomandă utilizarea unui produs mixt care să trateze problema grăsimii la rădăcină, protejând-o în același timp. Cei care sunt nevoiți să se spele în fiecare zi ar trebui să folosească o formulă mai puțin agresivă.

Metoda de spălare a părului e greșită

Modul de a spăla părul poate juca, de asemenea, un rol. Evităm, evident, să folosim apă prea fierbinte pe scalp. Prin urmare, este de preferat să se folosească apă la o temperatură potrivită, cu un ultim jet mai rece pentru a strânge porii. La aplicarea șamponului, experții recomandă poziționarea capului înainte pentru un acces mai bun la rădăcini. Trebuie să udați foarte bine baza pentru a îndepărta toate urmele de sebuum și a simți părul scârțâind sub degete.

Frecați în loc să masați

Atunci când șamponăm părul, tentația este să frecăm energic scalpul. „Iarăși, ideea este să nu-l atacăm. În plus, prin masarea acestuia, vom contribui la relaxarea acestuia.”, explică experții citați de Madame Le Figaro. La fel, când uscați părul cu un prosop, nu este nevoie să frecați energic. Scopul său este de a absorbi umezeala.

Vă legați părul ud

Dacă aveți tendința de a vă lega părul atunci când este gras, nu există riscul de a accentua fenomenul prin aducerea acestuia într-un coc sau într-o împletitură. Dar este greșit să-l legați atunci când este ud, deoarece păstrează umezeala. Calcarul din apă va ataca scalpul și prin urmare riscă să producă sebum.

Folosiți prea des șampon uscat

Șamponul uscat este considerat cel mai bun prieten al persoanelor cu păr gras. Poate ajuta înainte de o întâlnire importantă, dar este interzis să stați cu acest produs pe cap 24 de ore sau mai rău, chiar 48 de ore. Riscul? Sufocați pielea capului, șamponul provoacă mâncărime deoarece doar dă iluzia de păr curat.

Nu periați părul înainte de culcare

Dacă putem lăsa părul nepieptănat dimineața, nu putem ignora acest lucru la sfârșitul zilei. Trebuie să vă descâlciți părul în fiecare seară așa cum vă curățați fața înainte de culcare. O perie bună vă scapă de urmele de poluare, de impurități, dar și de reziduurile produselor de coafat, cum ar fi gelul sau ceara.

Vă atingeți părul prea des

A-ți atinge părul este ca și cum l-ai murdări. Prin urmare, trebuie să evităm să îl atingem tot timpul. Pentru a evita efectul de păr gras, adoptați o tunsoare pentru a minimiza tentația de a vă atinge părul la fiecare trei minute.

ARTICOLE SIMILARE

Lucian Mândruţă, greu de recunoscut! A îmbătrânit şi s-a îngrăşat

Se hipnotizeaza ca sa devina mai proasta!

Amadeus, tinute elegante si muzica pentru toate gusturile

Adina Halas – Secrete de infrumusetare

Ellie White – Secrete de frumusete

Kanye West vrea să rivalizeze cu soția sa, Kim Kardashian și lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Scrie un comentariu