Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Îngrijirea pielii | 4 pași esențiali pentru a vă schimba rutina primăvara

În fiecare sezon, rutina de îngrijire a pielii trebuie adaptată. Să faci trecerea de la ritualul de îngrijire a pielii din iarnă în primăvară este foarte importantă pentru a evita apariția roșeții, a eczemelor și a acneei. Rezultatul este o piele care radiază, bine echipată pentru a ține piept primelor raze de soare ale sezonului.

Cosmeticienii propun noi ritualuri de îngrijire care urmează să fie puse în aplicare în această primăvară. Cei patru pași pentru a schimb rutina de îngrijire a pielii sunt detofixiere, exfoliere, creșterea metabolismului pielii și protecția solară.

Detoxifiere

În primul rând, pielea are nevoie de detoxifiere. În medicina chineză, primăvara este sezonul ficatului. Ficatul, împreună cu întregul sistem digestiv, este un organ care are un impact cheie asupra aspectului pielii. De aici și importanța curățării interne pentru energizarea organismului și, la rândul său, pentru detoxifierea și revitalizarea pielii. Cum se face? O cură cu anghinare sau ridiche neagră pentru a ajuta la regenerarea și stimularea ficatului, rezultând astfel un ten ultra-luminos.

Exfoliere

Exfolierea este un alt element important pentru pregătirea pielii pentru primăvară. După ce toată iarna ai ascuns pielea sub straturi de haine, frigul a afectat pielea expusă – ten și cea de pe mâini, este nevoie să înlături toate celulele moarte care o încarcă.

Este dificil să alegi un exfoliant în funcție de tipul de piele.

  • Pentru tenul gras, mixt sau deshidratat: loțiunile glicolice, adesea bazate pe acizi de fructe AHA – BHA, acționează ca exfolianți pentru a dizolva treptat celulele moarte. Pentru a evita prea multă sensibilizare, experții recomandă să o utilizați la fiecare două zile, pe o perioadă de două săptămâni, apoi să vă lăsați pielea să se odihnească pentru următoarele două săptămâni.
  • Pentru pielea sensibilă sau reactivă: optați pentru exfolierea enzimatică, care are același efect ca și exfoliantul glicolic, dar într-o versiune mai soft.
  • Pentru pielea uscată și devitalizată: optează pentru un exfoliant clasic, o exfoliere delicată care poate fi utilizată de două până la trei ori pe săptămână. Stimularea oferită este ideală pentru stimularea glandelor sebacee care activează hidratarea naturală a pielii prin intermediul filmului hidrolipidic, precum și pentru stimularea circulației sanguine și limfatice pentru o suprafață 100% tonifiată.

Creșterea metabolismului pielii și protecție solară

Cosmeticienii ne recomandă să creștem metabolismul pielii, concentrându-ne asupra activelor precum squalane, vitamina B5 și retinoizi, care sunt antioxidanți puternici, perfecți pentru refacerea pielii. Și nu în ultimul rând, nu uitați de protecția solară. Primăvara este adesea momentul în care pielea suferă cele mai multe daune cauzate de razele solare.

ARTICOLE SIMILARE

Cel mai mare dezastru nuclear din istoria umanității a transformat Cernobîl într-un paradis

Andreea Damian

Alain Delon, mai sălbatic ca niciodată pentru Dior

realitatea

Elena Ferrante: cele patruzeci de cărți preferate scrise de femei

Andreea Damian

Cele mai romantice locuri pentru un sarut memorabil!

realitatea

Helen Mirren dezvăluie porecla „insultătoare” pe care i-a găsit-o prințul Harry

Andreea Damian

Alexandra Dinu, dezvăluiri picante despre viața amoroasă

Andreea Damian

Scrie un comentariu