Tabu
Image default
BEAUTY

Studiu: Îngrijirea pielii la românce

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Pe lângă acest fapt, pielea este şi cel mai expus şi cel care înglobează efectele factorilor externi. Cum nu am aflat încă care ar fi secretul tinereţii veşnice şi avem la îndemână doar câteva elixire ce reuşesc să încetinească îmbătrânirea cutanată, putem să ne bazăm pe câteva produse care îmbunătăţesc aspectul dermeii şi pe rutina de îngrijire a pielii. Dar, conform unui studiu recent, multe românce nu sunt foarte atente la condiţia pielii.

Avon a efectuat în aprilie 2013 un studiu amplu pentru a descoperi care sunt ritualurile de îngrijire a tenului în rândul femeilor din România. Pentru că cea mai importantă concluzie a studiului a fost că există nevoie de consiliere în materie de îngrijire corectă a tenului, Avon a iniţiat un parteneriat cu Dr. Oana Spânu, medic specialist dermatolog.

Studiul a fost realizat online pe un eşantion de peste 7000 de respondenţi de sex feminin, din mediul urban, cu vârsta peste 15 ani. După colectarea şi analizarea datelor s-au evidenţiat câteva aspecte interesante:
1 din 5 femei din România folosesc produse pentru îngrijirea tenului cel mult de 2 ori pe săptămână, în timp ce aproape 15% le folosesc doar în momentul în care simt că tenul lor are nevoie de îngrijire;
Cele mai folosite produse de îngrijire a tenului folosite de către românce sunt demachiantul şi crema de zi;
1 din 4 femei consideră sfatul medicului specialist important în alegerea produselor de îngrijire a tenului. Totuşi, aproape 50% dintre femei aleg produsele de îngrijire a tenului aleatoriu, după experienţa personală sau sfaturile prietenelor, mai degrabă decât după sfaturile specialiştilor; Îngrijorător este faptul că aproape 20% nu au niciun criteriu în alegerea acestora;
Doar 10% dintre femei consideră că au riduri vizibile sau profunde;
Cel mult 30% dintre femeile care folosesc cremă antirid o folosesc o dată pe zi, în timp ce 60% dintre respondente folosesc cremă antirid doar când simt că tenul lor are nevoie de îngrijire suplimentară.

Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele studiului, care subliniază nevoia româncelor de a primi sfaturi profesioniste cu privire la îngrijirea corectă a tenului. Cunoaşterea superficială a problemelor cu care se confruntă tenul lor (spre exemplu, doar 10% consideră că au riduri vizibile sau profunde, deşi peste 48% dintre respondente au peste 30 de ani) şi selectarea produselor de îngrijire fără criterii clare duc la aceeaşi concluzie: este nevoie de informaţii şi sfaturi profesioniste despre îngrijirea corectă a tenului. Pentru a putea reuşi în acest demers şi a răspunde nevoii de informare şi educare a femeilor, Avon Cosmetics colaborează cu medicul specialist dermatolog Dr. Oana Spânu.

Dr. Oana Spânu, medic specialist dermatolog, recomandă femeilor să aibă în fiecare zi un ritual corect de îngrijire: „Identificarea tipului de ten prin observarea nivelului de hidratare, a cantităţii de sebum şi a imperfecţiunilor este primul pas pentru a avea o piele mereu impecabilă. În plus, este foarte important să alegem produse de îngrijire adaptate vârstei, tipului de ten şi problemelor acestuia, urmând sfatul unui specialist. Prevenţia este iarăşi importantă şi trebuie începută de la o vârstă tânără, iar odată cu înaintarea în timp, folosirea unor creme antirid adaptate vârstei înseamnă suplinirea vitaminelor, mineralelor, a antioxidanţilor şi a lipidelor a căror sinteză e diminuată de procesul de îmbătrânire. Pielea din jurul ochilor este fină, sensibilă şi necesită aplicarea unor produse blânde, testate pentru alergii, cu principii active antirid, anticearcăne şi de diminuare a edemelor.”

ARTICOLE SIMILARE

Cat de mult s-a schimbat CLEOPATRA STRATAN! Foto incredibile!

Diane Kruger, noul ambasador L-™Oreal

realitatea

Această tendință de eyeliner inspirată de sprâncene face furori pe Instagram

Andreea Damian

Feminitate absolută

realitatea

Cum elimini definitiv petele maro de la subraț. Punctul șase te va surprinde

Andreea Damian

Stiinta si frumusete

realitatea

Scrie un comentariu