Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Îngrijirea tenului | Conturarea cu protecție solară: de ce este periculoasă?

Această practică constă în aplicarea de protecție solară doar pe anumite zone strategice ale feței, ca și cum ar fi efectuat o conturare (faimoasa tehnică de machiaj).

Tehnica conturării sau contouring constă în aplicarea fondului de ten, a pudrei și a iluminatorului pe zonele strategice ale feței, pentru a le evidenția. Această tehnică poate da impresia unor obraji mai plini, un nas mai lung, un maxilar mai subțire, de exemplu.

Dacă machiajul mai simplu și mai natural a fost preferat de multe femei în ultimele luni, conturarea devine din nou o tendință într-o formă nouă, de data aceasta periculoasă, avertizează specialiștii în domeniul machiajului. Acest nou fenomen constă în aplicarea de protecție solară doar pe anumite zone. Cum ar fi iluminatorul, pentru a fi apoi expus la soare pentru a obține un efect de conturare prin linii de bronz (în cazul în care protecția solară nu a fost aplicată). Pe Tik Tok, această tendință îngrijorătoare este la modă și îi îngrijorează pe dermatologi.

Razele UV au efecte distructive asupra pielii

Dermatologii recomandă utilizarea unei protecții solare de minimum SPF30, care trebuie distribuită uniform pe toată fața. Aplicarea sa trebuie reînnoită la fiecare două ore (sau imediat după înot). Tehnica conturării cu protecție solară nu este deloc recomandată. De ce? Deoarece pielea trebuie protejată uniform. Razele UV au efecte distructive asupra pielii, care variază de la faimoasa arsură solară până la îmbătrânirea accelerată a pielii (și uneori chiar și cancerul de piele, cea mai gravă consecință a iradierii).

ARTICOLE SIMILARE

Tudor Chirilă a dat lovitura la Hollywood. În ce film va juca

Andreea Damian

Unele femei poartă o genă care le „sabotează” metoda de contracepție

Andreea Damian

Mormântul cuplului antic din Harappa și secretele de mii de ani

realitatea

Soții Obama vor produce conținut pentru Netflix

realitatea

ANNA LESKO in costum de baie la 4 luni dupa nastere

Ioana Ginghină, goală în cadă. Actrița a dezvăluit secretul tenului de puștoaică

Tabu Tabu

Scrie un comentariu