Home > beauty > Îngrijirea tenului primăvara. Exfolierea cu ingrediente pe care le ai la îndemână

Îngrijirea tenului primăvara. Exfolierea cu ingrediente pe care le ai la îndemână

exfolierea

Primăvara încearcă cu pași timizi să-și intre în drepturi. Cum facem însă trecerea de la tipologia pielii de iarnă la cea de primăvară? Prin modificarea treptată a ritualului de îngrijire a tenului și pielii, schimbarea produselor și ingredientelor active folosite în îngrijirea acestora.

Primul pas pentru pregătirea de primăvară este exfolierea. Un exfoliant blând va elimina toate celulele moarte acumulate și va debloca porii, permițând pielii să respire și să absoarbă toate ingredientele active din cremele folosite la următorii pași ai ritualului tău de îngrijire.

În funcție de tipul tenului tău poți alege un exfoliant pe bază de turmeric organic pentru ten uscat sau neem organic pentru ten gras. Tenul sensibil poate beneficia foarte mult în urma exfolierii blânde cu un produs pe bază de extract organic de lemn de santal, iar tenul matur se va bucura de atingerea unui exfoliant cu ulei de trandafir de Damasc.

Exfolierea feței este extrem de importantă pentru că are rolul de a îndepartă celulele moarte, de a micșora porii și de a stimula circulația sanguină la nivelul pielii.

Exfolierea poate fi făcută atât dimineața, cât și seara, în funcție de rutina de beauty pe care o ai. Dacă îți exfoliezi tenul seara, crema de noapte pe care o aplici va pătrunde mai bine în piele.

Sare fină poate fi folosită pentru o exfoliere blândă a tenului, fiind ideală pentru tenul sensibil. Evită zona ochilor! Și zahărul poate fi folosit pentru exfoliere, mai ales că are dublu rol: acela de a îndepărta celulele moarte, dar și de a stimula regenerarea celulară fiind bogat în acid glicolic. Amestecă zahărul cu un ulei pe care îl ai la îndemână.

Particulele mici de bicarbonat de sodiu asigură o exfoliere blândă, însă acesta este eficient și în estomparea secreției de sebuum. Folosește o pastă preparată din bicarbonat de sodiu și apă pentru a-ți masa fața, insistând pe zona „T” (frunte, nas, bărbie), acolo unde sebuumul se regăsește în cantități mai mari.

Articole asemanatoare
ten
6 măști făcute acasă pentru fiecare tip de ten
peeling
Cum îți pregătești tenul pentru primăvară. Tot ce trebuie să știi despre peeling
uleiuri
Uleiurile coreene esențiale pentru un ten luminos
femeia
De ce femeia îmbătrânește mai repede decât bărbatul, după ce ajunge la menopauză?

Comenteaza acest articol

Îngrijirea tenului primăvara. Exfolierea cu ingrediente pe care le ai la îndemână

by Andreea Damian   1 min
0