Tabu
HEALTH

Înlocuitorul cafelei este excelent pentru digestie, arsuri la stomac, detoxifierea ficatului și slăbit

Înainte de ’89, când cafeaua autentică era un lux, românii foloseau cicoarea ca înlocuitor. Hulită după anii revoluției, cafeaua de cicoare atrage astăzi tot mai mult atenția, mai ales a celor care vor să adopte un regim de viață sănătos.

Cafeaua de cicoare se obține din pulberea de rădăcină prăjită. Se prepară din 3 lingurițe de pulbere prăjită la 150 ml apă.

Băutura de cicoare, un tonic pentru sănătate

Cafeaua de cicoare poate fi preparată la fel ca cafeaua, deși îi lipsesc uleiurile volatile, aroma specifică, cofeina și acidul tanic care ajută la transformarea cafelei într-o băutură atât de populară. Adăugarea de cicoare la cafea îi conferă un gust amar și contracarează efectul stimulant al cofeinei.

Această plantă lemnoasă, erbacee, crește bine într-o varietate de condiții și este frecvent observată pe marginea drumurilor. Cicoarea oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate și a fost folosită de secole ca remediu pe bază de plante pentru multe afecțiuni diferite.

Pe lângă ameliorarea problemelor digestive, poate ajuta la prevenirea arsurilor la stomac, la reducerea durerii artritei, la detoxifierea ficatului și a vezicii biliare, la prevenirea infecțiilor bacteriene, la întărirea sistemului imunitar și la reducerea riscului de boli de inimă. Este un sedativ natural și te poate ajuta chiar să slăbești.

Explozie de nutrienți

Cicoarea este, de asemenea, o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv zinc, magneziu, mangan, calciu, fier, acid folic și potasiu, precum și vitaminele A, B6, C, E și K. Studii, inclusiv cercetări de la Universitatea din Pécs, Facultatea de Medicină din Ungaria a constatat că conținutul ridicat de fenolici al cicoarei, un tip de antioxidant, oferă efecte protectoare asupra sistemului cardiovascular.

Unul dintre principalele beneficiile ale cicoarei este conținutul ridicat de inulină, care este un tip de fibre solubile. Nu este afectat de enzimele digestive ale stomacului, trecând prin urmare în colon unde este metabolizată de bacterii, stimulând creșterea bacteriilor bune.

Utilizarea îndelungată a rădăcinii de cicoare ca laxativ și diuretic se datorează conținutului său ridicat de inulină – planta este chiar aprobată pentru utilizare ca tratament pentru o varietate de tulburări digestive în Germania, inclusiv arsuri la stomac, balonare și pierderea poftei de mâncare.

Băutură de cicoare este, de asemenea, considerată a fi un probiotic puternic. Este folosită pentru a lupta împotriva unei game largi de probleme intestinale și digestive, inclusiv indigestie, constipație, arsuri la stomac și reflux acid, deoarece este capabilă să reducă aciditatea din organism.

ARTICOLE SIMILARE

Cum ne poate îmbolnăvi consumul de pește. În ce condiții devine periculos

Andreea Damian

Cea mai mare școală de naturopatie și cromopunctură vine în România!

Andreea Damian

Cea mai eficientă dietă pentru reducerea grăsimii viscerale, asociată cu afecțiuni cardiovasculare

Andreea Damian

Ce trebuie să faci ca să ai grijă de sănătatea inimii tale? (P)

Andreea Damian

Hărțuirea sexuală poate duce la boli serioase în rândul femeilor

Andreea Damian

Cele mai utile uleiuri esențiale pentru anxietate

Andreea Damian

Scrie un comentariu