Tabu
Image default
Slider

Însărcinată la 70 de ani. Cum arată femeia care ar putea stabili un record mondial

O femeie de 70 de ani din Mazatlan, un oraș situat pe coasta Mexicului, susține că este însărcinată în șapte luni. Maria de la Luz este deja mama a șapte copii. Deși povestea ei pare incredibilă, mexicanca pretinde că are dovezi medicale care susțin acest lucru.

Potrivit The Sun, bătrâna a început să simtă dureri în picioare, grețuri și a luat-o cu amețeli. Se întâmpla în urmă cu trei luni. S-a dus la o clinică pentru teste medicale și medicilor nu le-a venit să creadă. Maria de la Luz susține că poartă în pântece o fetiță, pe care o va naște în luna iulie, prin cezariană. Pentru că nimeni nu-i credeau spusele, mexicanca a făcut mai multe ecografii pentru a-i cofirma povestea. „Am în jur de 10 ultrasunete, pe care le-am făcut atât într-o clinică privată, cât și în spitalul de stat din oraș”, a spus femeia.

Restul familiei nu au primit vestea cu optimist. După ce au aflat că li s-ar putea naște al optulea frate, copiii femeii i-au reproșat acesteia că e prea bătrână pentru „aceste lucruri”. Nașterea i-ar putea aduce complicații Mariei de la Luz din cauza vârstei înaintate, care se încăpățânează să aducă pe lume copila.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Alabama, 24 de femei care au rămas însărcinate folosind metoda FIV cu ovule donate și au născut aveau vârste cuprinse între 50 și 64 de ani și au fost incluse în studiul Kirby. Alte 99 de femei cu vârste cuprinse între 45 și 49 de ani au născut și au participat la studiu. Mai multe de jumătate dintre femeilor peste 50 de ani au fost spitalizate (63%) pe perioada sarcinii, comparativ cu 22% dintre gravidele sub 50 de ani. Este cunoscut faptul că o dată cu creșterea vârstei pentru femeile care devin mame crește și riscul dezvoltării de boli genetic, precum Sindromul Down, de avort spontan sau de naștere prematură. Rezultatele cercetării lui Russell S. Kirbyarată că riscurile pentru sănătatea atât a mamei, cât și a copilului cresc pe măsură ce crește și vârsta maternă.

Dacă Maria de la Luz va duce sarcina până la capăt și va naște cu bine, ea ar putea obține un nou record mondial. Maria del Carmen Bousada de Lara din Barcelona, ​​Spania, deține în prezent titlul pentru cea mai în vârstă persoană din care a născut. Ea a adus pe lume, în 2006, o pereche de gemeni la vârsta de 66 de ani, potrivit Guinness World Records. Maria del Carmen Bousada de Lara a fost, de asemenea, criticată de propria familie care a spus că este „egoistă și iresponsabilă” pentru că a mințit în privința vârstei pentru a primi tratamente FIV, potrivit The Telegraph. Din păcate, femeia a decedat de cancer, la trei ani după ce a adus pe lume băieții.

ARTICOLE SIMILARE

Alertă! Persoanele cu această grupă de sânge atrag căpușele

Andreea Damian

Cristina Cioran, primele declaraţii după ce a născut prematur

Andreea Damian

Top 7 sfaturi pentru a scapa de insomnie

realitatea

The Weeknd, desfigurat la AMA! Mesajul puternic pe care îl transmite artistul

Andreea Damian

Ce scrie pe biletul așezat între florile de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a, mesaj semnat de regele Charles al III-lea

Andreea Damian

6 alimente pe care nu trebuie să le speli niciodată înainte de a mânca

Andreea Damian

Scrie un comentariu