Tabu
Image default
BEAUTYSlider

Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

Filtrele faciale de Instagram care permit utilizatorilor pentru a arăta ca și cum ar fi fost supuse unei intervenții chirurgicale estetice vor fi eliminate.

Informația a fost confirmată de Spark AR, o platformă care creează filtrele. Facebook a spus că își reevaluează „politicile existente, deoarece acestea se referă la bunăstare”, spunând că doresc ca cei care utilizează efectele Spark AR să aibă o „experiență pozitivă”.

Facebook „elimină toate efectele asociate chirurgiei plastice din galeria de efecte de pe Instagram”. „În acest moment, nu putem oferi o dată exactă pentru nou lansarea noii politici, dar vă vom împărtăși această informație cât de curând”, se arată într-un comunicat al companiei.

Mai mulți utilizatori de Twitter au aplaudat decizia. „(…) este cea mai bună veste pe care am auzit-o de ceva vreme”, a scris o persoană. „Filtrele pot fi distractive, dar pot afecta și modul în care te vezi când te uiți în oglindă fără ele”, a adăugat un alt utilizator.

Potrivit Spark AR, peste un miliard de oameni au folosit filtrele lor faciale pe rețelele de socializare în ultimul an.

În august 2018, un studiu publicat în revista JAMA Facial Plastic Surgery a constatat că filtrele faciale ale aplicațiilor duc la un fenomen numit „dismorfie Snapchat”. Utilizatorii sunt în căutarea unei intervenții chirurgicale care să-i ajute să pară ca versiunile cu filtre faciale. Selfie-urile cu filtre faciale în special pot avea efecte nocive asupra adolescenților sau a celor cu tulburare dismorfică a corpului.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Andreea Damian

Brigitte Macron le-a mărturisit prietenilor adevărul despre soțul ei

Andreea Damian

Meteorologii americani îngrijorați de 5G – în România Strategia 5G a fost aprobată

Dora Constantinovici

Verile ar putea deveni „prea fierbinţi pentru oameni”

Andreea Damian

Cum a slăbit de fapt Beyonce după nașterea gemenilor? Totul despre dieta sa. FOTO

Andreea Damian

Horoscop pentru întoarcerea la școală 2022: viața profesională a acestor zodii ia o nouă întorsătură

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu