Home > beauty > Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

Instagram

Filtrele faciale de Instagram care permit utilizatorilor pentru a arăta ca și cum ar fi fost supuse unei intervenții chirurgicale estetice vor fi eliminate.

Informația a fost confirmată de Spark AR, o platformă care creează filtrele. Facebook a spus că își reevaluează „politicile existente, deoarece acestea se referă la bunăstare”, spunând că doresc ca cei care utilizează efectele Spark AR să aibă o „experiență pozitivă”.

Facebook „elimină toate efectele asociate chirurgiei plastice din galeria de efecte de pe Instagram”. „În acest moment, nu putem oferi o dată exactă pentru nou lansarea noii politici, dar vă vom împărtăși această informație cât de curând”, se arată într-un comunicat al companiei.

Mai mulți utilizatori de Twitter au aplaudat decizia. „(…) este cea mai bună veste pe care am auzit-o de ceva vreme”, a scris o persoană. „Filtrele pot fi distractive, dar pot afecta și modul în care te vezi când te uiți în oglindă fără ele”, a adăugat un alt utilizator.

Potrivit Spark AR, peste un miliard de oameni au folosit filtrele lor faciale pe rețelele de socializare în ultimul an.

În august 2018, un studiu publicat în revista JAMA Facial Plastic Surgery a constatat că filtrele faciale ale aplicațiilor duc la un fenomen numit „dismorfie Snapchat”. Utilizatorii sunt în căutarea unei intervenții chirurgicale care să-i ajute să pară ca versiunile cu filtre faciale. Selfie-urile cu filtre faciale în special pot avea efecte nocive asupra adolescenților sau a celor cu tulburare dismorfică a corpului.

 

 

 

Articole asemanatoare
instagram
Instagram face o schimbare foarte importantă
social media
14 celebrități care nu folosesc Social Media
S-ar putea ca dormitoarele dezordonate să facă Instagram-ul cool again
facebook
Schimbări importante la Facebook și Instagram

1 Response

  1. Brigitta

    Pur si simplu,e o inselatorie….sa te prezinti in fata oamenilor,falsificat…de cele mai multe ori,complet falsificat.Odata ca,pierzi vremea oamenilor care,te iau de bun(a) la vizionare si ulterior,la intrevederea live,le poti provoca socuri din diferenta dintre modul in care,te-ai prezentat in zona virtuala si cum esti,in realitate,de fapt.Una e ca natura sa fie ajutata/retusata putin si cu totul altceva este falsificarea completa.
    Masura asta e foarte buna si protectiva oamenilor de buna credinta …chiar si disperatilor care vor sa arate (cu totul altfel) decat sunt ei,in realitate.

Comenteaza acest articol

Instagram interzice filtrele faciale cu efect de „operații estetice”

by Andreea Damian   1 min
1